Tine ærer «Pastor’n»

IVERSEN: Einar «Pastor’n» Iversen ved pianoet på Lancelot i Asker.

IVERSEN: Einar «Pastor’n» Iversen ved pianoet på Lancelot i Asker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bassisten Tine Asmundsen fra Høvik hyller jazznestoren Einar «Pastor’n» Iversen (87) med albumet «Pastoren». Det er første plate med kun hans låter.

DEL

– Det er så utrolig fine låter, og de blir bare finere og finere. Han har en sånn sofistikert elegant og melankolsk stil. Det er dybde, men så er han da også opptatt av Gustav Mahler, sier Tine Asmundsen.

Bassisten fra Høvik har spilt sammen med «Pastor’n» i 20 år. De har hatt mange konserter i Asker og Bærum Ikke minst den tradisjonsrike Adventsjazzen på Kulturhuset Stabekk kino.

– Einar var kapellmester for Adventsjazzen i 14 år, og vi spiller fortsatt hans arrangementer, sier Asmundsen.

For Iversen trakterer ikke selv tangentene der lenger.

– Var litt nervøs

Kallenavnet fikk han forresten fordi faren var prest. Iversen begynte som profesjonell jazzpianist i 1952, og ble en av de fremste sådanne i kongeriket. Noe Buddyprisen han fikk i 1958 er et bevis på.

– Men han er mest kjent for å spille andres musikk, ikke som komponist, sier Asmundsen. For tre år siden begynte hun å tenke på at det burde man gjøre noe med. Hun ville få ut et album med kun Iversens egen musikk.

– Det har aldri vært gitt ut noen plate med bare hans låter før. Og han har vært med å velge dem ut, har hørt på alle opptak. Jeg har vært litt nervøs når jeg dro ut til ham med opptakene, for han er en veldig ærlig mann. Var redd for at han ikke likte det vi hadde gjort, men han gjorde det, sier hun.

LES OGSÅ: Strålende jazz med Tine Asmundsen

Og vi er foruten Asmundsen, Magnus Aannestad Oseth (trompet), Vidar Johansen (saksofon), Rune Klakegg (piano) og Terje Engen (trommer).

LES OGSÅ: 50-årsjubilant: - Jeg er limet i orkesteret

– Klart jobben bra

Og Iversen er kjempebegeistret;

– Dette synes jeg er veldig hyggelig. En ære at Tine har tatt for seg låtene mine. Hun er jo en veldig god musiker. Ja, alle sammen som er med på platen er fine musikere, sier han.

– Hvordan synes du de gjengir låtene dine?

– Synes de har klart jobben veldig bra, sier Iversen.

Platen er også en måte for henne å takke «Pastor’n» for at han har latt henne spille med ham.

– Han har lært meg hva jeg liker og hvem jeg er som musiker. Har vært utrolig tålmodig med meg, sier hun.

Artikkeltags