Det bekrefter Heggelunds forsvarer, Aasmund Sandland.

– Så får vi se hvordan det går, fortsetter han.

Camilla Heggelund ankom Hamar tingrett like før klokken ni tirsdag morgen. Iført skjørt, hvit bluse og med et stort hjerte rundt halsen tok hun plass ved siden av sin forsvarer Aasmund Sandland.

Forsvareren har tidligere uttalt at anken er basert på flere forhold, blant annet på lovanvendelsen og bevisvurderingen i tilknytning til skyldspørsmålet.

Retten ble satt klokken 09.00. Først vil aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, lese opp tiltalen og holde et innledningsforedrag, hvor han redegjør for saken og bevisene.

Resten av dagen er satt av til tiltaltes forklaring.

KOMMENTAR: En annen sak

Tiltalt husker ingenting

Til ankesaken i Eidsivating lagmannsrett på Hamar er det satt av 12 rettsdager, der de to første er forbeholdt Heggelunds forklaring.

Overlege og diabetesekspert Tore Julsrud Berg er kalt inn for å bistå tiltalte under ankebehandlingen. Camilla Heggelund har tidligere hatt store utfordringer med blodsukkeret i tilknytning til sin diabetes-sykdom.

47-åringen har tidligere hatt store utfordringer med å forklare seg. Da saken var oppe i tingretten i fjor brøt hun sammen flere ganger, og det ble i stedet spilt av opptak fra tidligere forklaringer, gitt politiet i januar 2016.

Heggelund uttalte i tingretten at hun ikke husker noe fra perioden hun var bosatt på Beitostølen sammen med datteren Angelica (13).

LES OGSÅ: Mor og datter kan ha bodd i hver sin hytte

Da den lille familien flyttet dit høsten 2015 var 13-åringen alvorlig syk av spisevegring.

KOMMENTAR: Like vondt å lese tiltalen i dag som første gang

Dødsfallet i Valdres

  • Angelica Heggelund (13) døde av avmagring på en hytte på Beitostølen i Valdres nyttårsaften 2015.
  • Hennes mor, Camilla Heggelund, ble få dager etter siktet for grov mishandling, og senere tiltalt. Hun har hele tiden nektet straffskyld.
  • 14. mai 2018 ble 47-åringen fra Lommedalen dømt til tre års fengsel, for grov mishandling. Hun anket dommen umiddelbart.
  • Ankesaken startet i Eidsivating lagmannsrett på Hamar, tirsdag 15. januar.
  • 14. februar ble Heggelund delvis frikjent av lagmannsretten, men kjent skyldig i grov mishandling av datteren. Lagmannsretten dømte henne til åtte måneders betinget fengsel.
  • 22. februar anket påtalemyndigheten saken til Høyesterett.

 

Spisser bevisførselen

47-åringen står blant annet tiltalt for å ha « unnlatt å kontakte lege, sykehus eller annet helsepersonell til tross for at hun var klar over at Angelica ble svakere og at hun tok til seg lite eller ingen næring og var i livsfare og når som helst kunne dø».

I tingretten i fjor var det kalt inn over 70 vitner. Til lagmannsretten møter i underkant av 50.

– I ankesaken har det vært et tema å spisse bevisførselen opp mot tiltalen, noe vi er meget godt fornøyd med, sier Sandland.

LES OGSÅ : Påstander om mobbing ikke tema i ankesaken

DOKUMENT: Da Lommedalen mistet en av sine

Uklare omstendigheter

Blant de nye vitnene til lagmannsretten er Camilla Heggelunds far. Han ble frafalt i tingretten av helsemessige årsaker.

I dommen skriver retten at mye tyder på morfaren ble holdt på avstand da Heggelund og datteren oppholdt seg på hytta. Retten mener dette har sammenheng med at Angelicas morfar var pensjonert lege, som kunne ha foretatt seg noe dersom han kjente til barnebarnets kritiske helsetilstand.

– Det sier seg selv at vi gjerne vil høre hans forklaring, sier statsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

Forsvarer Sandland har på sin side kalt inn ambulansepersonell som var på Beitostølen nyttårsaften, men som ikke har vitnet tidligere. Til sammen ni vitner fra nødetatene som var på jobb den kvelden er kalt inn.

LES OGSÅ: Slik var de dramatiske minuttene på Beitostølen

– Bevisførsel med hensyn til helsearbeidere relaterer seg til omstendigheter på stedet som var noe uklare i tingretten, sier han.

Saken vil bli administrert av lagdommer Ørnulf Røhnebæk med lagdommer Kjersti Lund som den andre fagdommeren.