26-åringen har en bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi, og planlegger å ta en master til høsten. I sommer kan hun få sommerjobb som konsernsjef i bemanningsselskapet Adecco, med 100.000 kroner i lønn.

– Det var mange søkere, og de ti som er igjen er fantastisk flinke. Jeg er veldig glad for at jeg er kommet så langt i prosessen. Det har vært utrolig lærerikt. Gjennom ulike personlighetstester, logiske tester og intervju blir man kjent med seg selv og man får tydeligere for seg hva som er ens styrker, forteller Midtvedt.

Midtvedt har gått på Valler videregående skole. Det gjorde også Børge, som fikk sommerjobben i 2012.

Vinn-vinn-situasjon

Bemanningsselskapet har i flere år latt et ungt ledertalent få sommerjobb som konsernsjef. Tilde Midtvedt tror det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

– Det å få inn nye synspunkter, nye vinklinger, og utvikle kunnskap og ideer på denne måten er bra, både for unge mennesker, men også etablerte bedrifter som Adecco, sier Midtvedt.

Det er daglig leder Even Bolstad i HR-Norge helt enig i.

– Det er åpenbart positivt for begge parter. For Adecco er det helt genialt i forhold til å profilere seg. Det er veldig mange mennesker på Høyskoler som får et positivt inntrykk av bedriften. I tillegg blir de sittende igjen med en talentkurv som er ganske rå. For den enkelte som er med på prosessen får man gode tilbakemeldinger som man kan ta med seg videre. I tillegg får man erfaring ved å være med i en proff rekrutteringsprosess, som man vil møte senere i livet. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier han.

Midtvedt selv ønsker å jobbe etter samme prinsipp selv når studiene er ferdige.

– Jeg har lyst til å påvirke til en mer bærekraftig utvikling gjennom samarbeid med unge nytenkende og erfarne etablerte bedrifter. Jeg tror det å jobbe sammen er nøkkelen mot en mer bærekraftig fremtid.

Flere andre lokale talenter har allerede sittet i sjefsstolen: Amalie (22) blir sjef for milliardbedrift

– Store ledertalenter

Totalt 1592 personer søkte på sommerjobben som konsernsjef i Adecco.

– Kandidatene har vært gjennom en rekrutteringsprosess som er mye grundigere enn mange rekrutteringer til toppledelse, sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco i en pressemelding.

Etter en helhetsvurdering ble 400 av søkerne plukket ut til å få en logisk resonneringstest. De 200 beste gikk videre til en integritetstest, og på halvparten av disse ble det gjennomført videointervju. Etter nok en helhetsvurdering ble 20 valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju. Nå er det kun 10 kandidater igjen.

– Finalistene er store ledertalenter og scorer svært godt på alle tester vi har hatt i prosessen. Det blir utfordrende for juryen å velge en vinner, avslutter konsernsjefen.

Hvem som får sommerjobben, avgjøres torsdag 25. april.