– Han skulle teste Porschen sin, men valgte absolutt feil tidspunkt og feil sted, sier politioverbetjent Finn Erik Grønli i Trafikkorpset.

Mandag kveld stilte politiet seg opp i Slemmestadveien ved Holmen fjordhotell. Laseren pekte mot bilene som kom kjørende mot Holmen. I løpet av en time ble ni sjåfører tatt for å bryte fartsgrensen på 70 km/t, men ingen var i nærheten av hastigheten til Porschen som ble luftet av eieren sin.

– Han kom kjørende på sletta, bremset ned, og ga flat pedal rett mot laserkontrollen. Han dundret inn i laseren i 121 km/t, forteller Grønli.

Politiet har stort fokus på fart denne uken: 14 tatt i laserkontroll – én mistet førerkortet etter 86 km/t i 50-sone

Blir fotgjenger

Resultatet av testkjøringen ble anmeldelse og førerkortbeslag. Sjåføren må trolig vente ca. ett år før han kan sette seg bak rattet.

– Han har kanskje noen gode familiemedlemmer som har førerkort, eller så er det sikkert noen som vil låne den. Det er jo fælt at Porschen skal stå i det fine vårværet, fortsetter politioverbetjenten.

Saken er sendt videre til etterforskning. Om den harde pedaltråkkingen også vil resultere i fengsel, gjenstår å se.

– Jeg kan driste meg til å si at det var en frisk satsing, avslutter Grønli.

Politiet har også fokus på mobilbruk: 12 sjåfører tatt for ulovlig mobilbruk

Advarte bilister

Under kontrollen oppdaget patruljen at mange bilister blinket med lysene for å advare om laserkontrollen. Det liker politiet dårlig.

– Politiet ser ikke bare på fart selv om vi har laserkontroll. Det kan være biler som er i svært dårlig teknisk stand eller en fyllekjører som vi oppdager. Hvis folk varsler om kontrollen, kan det bidra til at f.eks. en fyllekjører blir advart og klarer å komme seg unna. Det bør folk tenke litt på, avslutter Finn Erik Grønli.

Nest høyeste hastighet som ble målt under laserkontrollen var 100 km/t.