Skip to main content

Vil inn blant topp 50 i verden før året er omme

Casper Ruud deltok tidligere år i Roland Garros der han røk mot det mange regner som tidenes beste tennisspiller Roger Federer.

Casper Ruud deltok tidligere år i Roland Garros der han røk mot det mange regner som tidenes beste tennisspiller Roger Federer. 

Foto: EVA GROVEN

Casper Ruud har skutt fart på verdensrankingen i tennis så langt i år. Nå vil han ta et nytt jafs før 2020. 

Tirsdag kveld spilte han for første gang en førsterundekamp i Wimbledon, og der ble det som ventet tøft mot amerikanske John Isner. 0–3 i sett, men Ruud spilte seg til tiebreak i det siste settet. Pappa og trener Christian Ruud synes sønnen gjorde det bra med tanke på at Isner er blant verdens beste spillere. Etter planen venter fire grusturneringer på fire uker med start i tyske Braunschweig i starten av neste uke. 

– Jeg tror Casper er opptatt av å komme i gang med det. Så var det jo morsomt å spille 1. runde i Wimbledon for første gang mot en såpass sterk motstander. Nå gjelder det å prøve å få inn noen gode resultater før US Open, sier Christian. 

Vil til eliteturnering 

Etter turneringen i Braunschweig venter ATP 250-turnering i Båstad. Deretter blir det ATP 500 i Hamburg og ATP 250 i Kitzbühel. Dette er en turnering for de beste i verden under 21 år. 

– Casper ønsker også å komme med i Next Gen i Milano i november. Foreløpig ligger Casper på en 5. plass på rankingen her, så han er innenfor, men det er ganske jevnt. 

Nå vil Casper ta et nytt byks på verdensrankingen før året er omme. 

– Vi har et lite mål om at han kommer inn blant de 50 beste før året er omme. Siden han har gjort det så bra i første halvdel av 2019 er det realistisk, og det er ikke så langt opp dit, forteller Christian. 

Det målet er også grunnen til at Casper velger å spille så mye på grus de nærmeste ukene som han gjør. Det er også mulig at han velger å spille double i noen av grusturneringene. 

–Men det kommer vi til å ta litt på sparket. Man kan melde seg på de turneringene to dager før de starter, sier Christian. 

– Bedre og bedre

Eurosport-ekspert og sportslig leder Christian Francke hos Nesøya tennis mener Ruud gjorde det man kunne forvente av han mot Isner på gress. 

– Jeg synes Casper spilte litt og litt bedre for hvert sett, og han blir litt og litt bedre for hver gang på gress og harde underlag. 

Francke mener at Casper skal ha gode muligheter i de fire neste turneringene på grus, og dermed avansere på verdensrankingen før året er slutt. 

– Rankingmessig har han gjort det han skal for å komme inn i Grand Slam turnering. Nå er han trygt innenfor å være forhåndskvalifisert til Grand Slam-turneringer, og hvis han får bedre ranking får han også bedre seeding i turneringer. 

Tenniseksperten er imponert over hva Casper og teamet rundt han har fått til så langt i år. 

– Det er fantastisk bra nå som han har greid å etablere seg blant topp 100, og det er bare å ta av seg hatten for at han har klart det som 20-åring. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.