Skip to main content

Skulderplager før storturnering

I fjor møtte Casper Ruud tennislegenden i French Open. I år kan han møte verdens aller beste grusspiller i storturneringens tredje runde.

I fjor møtte Casper Ruud tennislegenden i French Open. I år kan han møte verdens aller beste grusspiller i storturneringens tredje runde. 

Foto: EVA GROVEN

Ingen har vunnet flere kamper på grus i år enn Casper Ruud. Det tette kampprogrammet skaper trøbbel før sesongens største grusturnering. Mandag nådde han en ny bestenotering. 

Mandag starter Grand Slam-turneringen French Open og Casper Ruud viser strålende form i forkant av den prestisjetunge turneringen.

Mandag ble det klart at tennisspilleren fra Snarøya er rangert som  den 25. beste tennisspilleren i verden. 21-åringen  har aldri vært ramgert så høyt tidligere.

På under en uke har Snarøya-gutten spilt to semifinaler på grus og høstet lovord fra  verdensener Novak Djokovic og stjernespilleren Andrej Rublev. 

– Folk begynner å få respekt for han. Det ser man når for eksempel Djokovic spiller mot han. Ruud er blitt en spiller ingen ønsker å møte på grus, forteller Eurosport-ekspert Christer Francke. 

På lørdag tapte Ruud mot Andrej Rublev, den 14. beste tennisspilleren i verden, under semifinalen i Hamburg Open. Forrige helg spilte 21-åringen jevnt med verdensener Novak Djokovic i Roma. 

– Casper føler han er nære mot Djokovic, og når du føler at du spiller jevnt med verdens beste så får du mye selvtillit, sier Christian Ruud. 

Mestvinnende

Ruud har vært god på grus hele sesongen. I tillegg til de to semifinalene i Roma og Hamburg vant Ruud sin første ATP-turnering i Buenos Aires, samtidig som at han spilte finale i Chile Open i mars. 

Snarøya-spilleren har vunnet 15 kamper på grus denne sesongen. Det gjør han til den mestvinnende grusspilleren denne sesongen. Han er også den som har spilt flest kamper på grus denne sesongen. 

– Det er vanvittig gøy, men hadde de aller beste spilt like mye kamper ville de hatt flere seire. Uansett viser det at Casper er blant de aller beste på grus, forteller Christian Ruud.

– Han er nok blant de ti beste i verden på grus for øyeblikket, konstaterer Francke. 

Vond skulder

Ruud er inne i den mest hektiske perioden i sesongen. På fem uker har 21-åringen spilt 13 kamper, både i USA og i Europa. 

Det har kroppen fått kjenne på. Mot Rublev på lørdag slet Ruud med en vond skulder og mottok massasje underveis i kampen. 

– Det er en skulder som plager han litt, det er ikke noe nytt i karrieren hans og skjer ofte når han spiller mye kamper over en kort periode, forklarer Christian Ruud, før han legger til.

– Jeg tror det skal gå bra. Vi får pleie den godt før mandagen, så vet vi at det er et par uker med pause etter turneringen. 

Tøff trekning

I fjorårets turnering møtte Ruud tennislegenden Roger Federer i tredje runde og tapte. I år var ambisjonene og målene større, men det var før Ruud-leiren så trekningen. 

Dersom alt går som forventet møter Ruud verdens kanskje beste grusspiller, Dominic Thiem fra Østerrike, i tredje runde på rødrgusen i Paris. 

– Før trekningen hadde vi mål om å nå fjerde runde eller mer, men mot Thiem blir det tøft. Casper får gi en fight og pushe han, men for å komme videre må du slå en ganske god spiller, konstaterer faren. 

– Det kommer til å bli en del skreller i årets turnering, så får vi håpe det er Casper som bidrar med en eller to overraskelser. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.