Skip to main content

Ruud videre etter høydramatisk kamp

Casper Ruud er klar for tredje runde i French Open.

Casper Ruud er klar for tredje runde i French Open. 

Foto: Trine Jødal

Det så lenge stygt ut for Casper Ruud, men etter et høydramatisk femte sett kunne Snarøya-spilleren juble høyest. 

Casper Ruud – Tommy Paul: 3–2 (6-1, 1-6, 6-3, 1-6, 6-3)

Casper Ruud var regnet som storfavoritt før kveldens kamp mot amerikanske Tommy Paul, men det ble alt annet enn plankekjøring for Snarøya-spilleren. 

For 21-åringen fra Bærum så lenge ut til å slite, men i kampens femte og avgjørende sett klarte Ruud å knekke amerikaneren. 

Dermed er Snarøya-spilleren videre til tredje runde av storturneringen French Open, for andre år på rad. Nå venter verdenstreer og grusspesialisten Dominic Thiem på andre siden av nettet. Den kampen spilles fredag.

– Det var berg-og-dal-bane. Tommy Paul spiller veldig god tennis. Han er en veldig god tennisspiller, så denne seieren var veldig bra, uttalte Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

Enorme svingninger

Ruud har vært i storform de siste ukene og er den spilleren i verden som har vunnet flest gruskamper denne sesongen. I første sett var Ruud utilnærmelig og vant 6–1 over amerikaneren. 

Men etter en kjapp pause var situasjonen snudd. Paul hadde slitt med å treffe på vinnerne i første settet, men i sett nummer to var han dominerende og vant gamet 6–1. 

Deretter vant utøverne hvert sitt sett, før det hele skulle avgjøres i et femte og avgjørende sett. Der var Ruud utilnærmelig i eget servegame, og han fikk stadig vekk breakballer når Paul hadde servene. Ruud klarte imidlertid ikke bryte Paul før på stillingen 4–3. 

Derfra og ut så 21 år gamle Ruud seg aldri tilbake. Kampen ble vunnet etter 6–3 i femte og avgjørende sett. 

– Han var nok litt sliten og jeg fikk inntrykk av at han kjente litt til armen, men han stepper opp i det siste settet og vil vinne kampen. Han har selvtillit og troen på spillet sitt. Da er han uredd og tar settet i rå stil, konstaterer Christian Ruud til Eurosport.

Vi fulgte kampen poeng for poeng:

6-3: I det siste gamet blir det høydramatisk! Ruud har to matchballer, men Paul kommer tilbake. I deuce klarer Ruud å varte opp med storspill og sikre seg seieren! Nå venter verdenstreer Dominic Thiem i tredje runde av French Open! 

5-3: Hvilket maratongame! Ruud har totalt 5 breakballer i Pauls servegame og til slutt klarer Snarøya-spilleren og bryte amerikaneren! Vinner etter to runder med deuce. Nå kan han serve dette hjem!

4-3: Ruud fortsetter å dominere i egne servegame. Nok en gang gir han kun fra seg ett poeng til Paul! Skal Snarøya-spilleren klare å bryte Paul nå?

3-3: Ruud har nok en breakball mot Paul og nok en gang klarer han ikke utnytte det. Har alle muligheter til å bryte amerikaneren, men klarer det ikke. Paul mater på å sikrer seg gamets tre siste poeng.

3-2: Men i eget servegame er bæringen bunnsolid! Gir kun fra seg ett poeng hele gamet, og når amerikaneren byr opp til forehandduell er ikke Ruud vond å be. Presser amerikaneren lenger og lenger bakover i banen og presser frem en feil hos Paul. 3–2 og dramatikken fortsetter!

2-2: For et game og for en mulighet Casper Ruud får til å bryte amerikaneren! Har breakball, men ballen treffer linjen og får en merkelig sprett. Dermed redder Paul seg inn i gamet og klarer, etter tre runder med deuce, å vinne gamet!

2-1: Ingen av spillerne som ønsker å gi fra seg egen serve. Ruud er bunnsolid og avgir kun ett poeng i eget game. Bommer fortsatt på for mange førsteserver, men forehanden sitter som et skudd. 

1-1: Amerikaneren er bombesikker i egen serve. Ruud tar kun ett poeng i gamet og Paul viser gang på gang at han har mye å komme med på en tennisbane. 

1-0: Får en drømmestart på det avgjørende settet Ruud! Taper ikke et eneste poeng i sitt eget servegame og er trygg med forehanden. Nå gjelder det å bryte amerikaneren!

Fjerde sett: 

1-6: Det blir et femte og avgjørende sett i denne kampen! For en dramatikk! Paul holder egen serve uten nevneverdig problemer. Nå blir det uhyre spennende å se hva som skjer i det avgjørende settet!

1-5: Nå lukter det et femte og avgjørende sett her! Amerikaneren bryter Ruud etter deuce. En dødelig vinner på siste ballen, hvor Ruud er helt utspilt sørger for at dette settet er i Pauls hule hånd.

1-4: Paul svarer Ruud kjapt her. Dominerer i det påfølgende gamet og sikrer seg en komfortabel 4-1-ledelse i game. Dette blir uhyre spennende!

1-3: Så holder Ruud serven sin og det er viktig! 

0-3: Det er akkurat som i kampens andre sett. Paul server godt og straffer Ruud hver gang bæringen står langt bak i banen med et noen korte drop-shots. Nå må Ruud opp i ringa!

0-2: Så blir Ruud brutt! Marerittstart på det fjerde settet og en tydelig frustrert Ruud banner og sverter for seg selv på sidelinja! Treffer ikke på førsteserven og avslutter det hele med en dobbeltfeil. Det har du ikke råd til i en Grand Slam, Casper!

0-1: Paul holder egen serve i fjerde setts første game. Ruud ypper litt til å starte med, men Paul drar det hele i land uten store problemer. 

Tredje sett:

6-3: Så er han bunnsolid i eget servegame! Tar gamet blankt og sikrer seg kampens tredje sett. Hevet seg mange hakk nå Snarøya-spilleren! Nå kan Ruud ta seg videre dersom han vinner neste sett!

5-3: Det er et viktig game for Ruud! Får en pangåpning på gamet Ruud, leder 0-30, men Paul svarer med tre strake poeng, deriblant et serveess. Det hele går til deuce, hvor Ruud bryter Paul etter en feil fra amerikaneren.

4-3: Holder egen serve Ruud. Slik dette tredje settet har utartet seg, så er det enormt viktig! Bæringen gir fra seg ett poeng til Paul og tar game ganske enkelt. Nå gjelder det å bryte amerikanerens servegame!

3-3: Ruud er på høyde med Paul i amerikanerens servegame, men makter ikke å bryte amerikaneren. 

3-2: Dagens mest dominante game! Varter opp med ett serveess, samt et par gode vinnere med forehanden sin Casper Ruud. Herlig å se at bæringen har våknet i kampens tredje sett!

2-2: Går frem og tilbake nå disse to kamphanene. Morsom tennis som spilles i Paris for øyeblikket. Ingen som gir opp servegamene sine. 

2-1: Hevet seg mange hakk nå Ruud fra forrige sett. Før første gang siden kampens første halvtime er Ruud totalt overlegen. Dominerer med forehanden sin og avgir ikke et eneste poeng til Paul i dette gamet. 

1-1: Paul er god. Vinner både med dropshots, på nett og fra grunnlinjen i dette gamet. Men er et langt jevnere sett så langt, enn det de to foregående har vært. 

1-0: Må jobbe for det, men to gode server sikrer Ruud det første game i tredje settet. Treffer fremdeles kun på 50 prosent av førsteservene. 

Andre sett:

1-6: Er ikke i nærheten Casper Ruud! Taper det andre settet med samme sifre som han vant det første. Fortsetter dette er nordmannen i alvorlig trøbbel. Servepresisjonen må opp flere hakk til neste sett! Ruud tar ikke et eneste poeng i Pauls siste servegame. 

1-5: Som Paul gjorde forrige sett, så vinner Ruud sitt servegame på stillingen 0–5. Server fortsatt dårlig bæringen og treffer kun på halvparten av førsteservene sine. 

0-5: Det går vanvittig fort nå! Paul er utilnærmelig i eget servegame og ligger veldig godt an til å ta dette settet. Virkelig to ulike sett i denne kampen!

0-4: Treffer ikke på servene sine Ruud! Er det skulderen som plager han? Ruud må altfor ofte ty til andreserven sin og det tillater Paul enkle vinnere i 21-åringens servegame. 

0-3: Ting snur fort og nå er det Ruud som virkelig må jage Paul! Tre strake games. Tydelig at Pauls dopause mellom settene har gjort godt! Virker som amerikaneren spiller med noen kilo mindre i bagasjen nå. Ruud klarer ikke bryte Paul, til tross flere gode ballvekslinger mellom de to ungguttene.

0-2: Aiaiai! Helt motsatt åpning på dette settet. Denne gangen er det Paul som åpner med to strake games og Ruud som må jage. Slår flere feil i dette gamet Ruud og blir brutt på egen serve av amerikaneren. 

0-1: Langt mer solid i dette gamet Paul, enn tidligere i kampen. Slår flere vinnere i dette gamet enn tidligere i kampen, og drar til slutt i land det første gamet i andre sett. 

Første sett: 

6-1: Ruud tar settet! Snarøya-spilleren får en kjempestart på kampen med 6–1 i første sett. Treffer godt på forehanden og servene. I tillegg beveger han seg bra på banen. Paul må opp flere knepp dersom dette skal bli spennende!

5-1: Så får amerikaneren sitt første game i kampen! Går til deuce og der åpner Paul med et serveess. Får litt hjerte i halsen enkelte tennisfans når Ruud går i bakken på gamets siste ball, men Ruud signaliserer at alt er bra!

5-0: Dette settet er ikke avgjort enda, men mye skal skje dersom Ruud ikke tar kampens første sett. Slår strålende forehand-slag og spiller Paul til tider av banen. Amerikaneren er innstilt på korte ballvekslinger, med tidlige vinnere. Det har ikke lyktes så langt. 

4-0: Paul roter det til for seg selv. Slår en dobbeltfeil på serve, i tillegg til at han så godt som aldri treffer med førsteserven. Hjelper heller ikke å slå upressede feil i eget servegame, står allerede med 12 upressede feil, det er voldsomt! 

3-0: Cruiser videre Snarøya-spilleren. Leder 40–0 lenge i dette gamet, men avgir to poeng til Paul før Ruud avgjør gamet til sin fordel. Server solid og slår gode forehander så langt i oppgjøret. 

2-0: Drømmestart for Ruud! Bryter Paul enkelt i andre game av kampen. Gamets siste ball er en knallhard forehand som sikrer Snarøya-spilleren en fantastisk start på oppgjøret.

1-0: Ruud starter å serve og gjør det bra. Har få problemer i første game mot Paul, som gjør flere upressede feil i gamet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.