Skip to main content

Ruud ute av Paris-turnering

Casper Ruud er ute av Paris Masters etter tap mot Alexander Zverev fredag kveld.

Casper Ruud er ute av Paris Masters etter tap mot Alexander Zverev fredag kveld.

Foto: Joakim S. Enger

Casper Ruud møtte sin tyske overmann i kvartfinalen i Masters 1.000-turneringen i Paris fredag kveld.

22-åringen fra Snarøya startet kampen meget solid og hadde god kontroll i sine egne servegame. Det hadde også tyske Zverev. Spillerne fulgte hverandre til 5-5, men da fikk den tyske 24-åringen servebruddet han trengte for å kunne ta det første settet 7-5.

Verdens fjerde beste tennisspiller beholdt overtaket også i starten av det andre settet. Ruud gikk på et nytt servebrudd tidlig i settet, og selv om nordmannen hadde flere breakmuligheter tilbake til 2-2, beholdt Zverev roen og økte isteden til 3-1.

Ruud klarte aldri å komme helt inn i kampen igjen, selv om han klarte å hente inn ett av de to servebruddene Zverev på et tidspunkt var foran. På 5-4 kunne tyskeren serve settet og kampen i land, det gjorde 24-åringen på suverent vis med et blankt siste game til 6-4.

Kan fokusere på ATP-sluttspill

Ruud møtte Zverev også i sommer, i en turnering i Cincinatti i USA. Da tapte han 6-1, 6-3.

– Det var en av de beste motstanderne jeg har spilt mot i år. Han begynner i 100 og avslutter i 100, sa Casper Ruud til NTB etter den kampen.

Etter seieren i åttendedelsfinalen torsdag mot amerikanske Marcos Giron, sikret Ruud seg også en plass i ATP-sluttspillet i Torino som starter neste søndag. Der får kun de åtte beste spillerne i verden delta.

Ruud var i utgangspunktet påmeldt til Stockholm Open neste uke. Nå som Snarøya-spilleren allerede er kvalifisert for Torino, er det usikkert om han stiller der.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.