Skip to main content

Ruud til semifinalen – vant på walkover

Casper Ruud (22) er klar for semifinalen i Båstad etter seier på walkover.

Casper Ruud (22) er klar for semifinalen i Båstad etter seier på walkover.

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud er videre til semifinalen i ATP 250-turneringen i Båstad. Kvartfinalen ble vunnet på walkover.

Ruud skulle egentlig møtt Henri Laaksonen i kvartfinalen i svenske Båstad, men sveitseren måtte trekke seg som en følge av en skade i lysken, ifølge VG.

– Sånn er den bransjen her. Han er i semi og er fornøyd med det. Nå kan han trene litt i stedet. Det har ikke blitt så mange walkovers for Casper i karrieren, så han får være fornøyd med at han får spare litt krefter, sier far og trener Christian Ruud til avisen.

Gunstig rute

På grusen i Båstad er Ruud førsteseedet for første gang i karrieren, og Snarøya-spilleren har hatt en gunstig vei til semifinalen. Nettopp fordi han er førsteseedet slapp han å spille første runde. Torsdag ble det seier mot danske Holger Rune i åttedelsfinalen.

Semifinalen spilles lørdag – der møter Ruud enten spanske Roberto Carballes Baena, rangert som nummer 96 i verden, eller slovakiske Norbert Gombos, rangert på 99. plass. Ruud selv er rangert som nummer 16 i verden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.