Skip to main content

Ruud til finalen i Buenos Aires

Casper Ruud er klar for finalen i ATP-turneringen i Buenos Aires.

Casper Ruud er klar for finalen i ATP-turneringen i Buenos Aires.

Foto: NTB/AP Photo/Mark Baker

Håpet om å forsvare tittelen i Buenos Aires lever for Casper Ruud. Lørdag sikret han finaleplass med seier over hjemmehåpet Federico Delbonis i strake sett.

Den norske tennisproffen, som er førsteseedet i turneringen, utnyttet enkle feil fra Delbonis til å vinne 6-3, 6–3. Sifrene forteller ikke alt om det som i realiteten var en jevn kamp. Det er niende gang Ruud er i en finale på ATP-touren.

– Jeg spilte min beste kamp i turneringen så langt. Jeg visste at det ville bli tøft, men jeg steppet opp da jeg virkelig måtte og spilte solid gjennom hele kampen, sa Ruud i seiersintervjuet.

Ruud vant i Buenos Aires for to år siden og kom til årets utgave med håp om å reise seg etter skuffelsen da en skade hindret ham fra å delta i Australian Open.

Tidvis rusten

Nordmannen har sett tidvis rusten ut i løpet av turneringen. Det gjorde han lørdag også, men da Delbonis virkelig møtte veggen, kunne Ruud utnytte det å sikre seg overtaket. I finalen venter vinneren av kampen mellom Lorenzo Sonego og Diego Schwartzman.

Dersom det blir Schwartzman er det en spiller som leder 5–2 i seire over Ruud. Sist gang de møttes på grus var det imidlertid Ruud som vant 6-3, 6–3 i Monaco i fjor. Nettopp Schwartzman vant i Buenos Aires i fjor, da Ruud ikke stilte.

– Her er jeg to år senere, forhåpentlig er jeg en bedre spiller. Vi får se i morgen, sa Ruud om søndagens finale.

– Det hadde vært gøy å spille mot Diego her og få oppleve den atmosfæren, sa Ruud.

Tidlig brudd og enkle feil

I semifinalen så det lyst ut for Ruud fra start da han brøt Delbonis i argentinerens første servegame. Allerede i neste game måtte Ruud gi fra seg poeng i eget servegame. Delbonis presset nordmannen.

På 3–3 tok Delbonis kommandoen og gjorde et realt forsøk på å bryte igjen, men Ruud holdt unna.

Nordmannen virket presset da, men i neste poeng kunne han utnytte enkle feil fra motstanderen og sikre seg et bruddpoeng. Delbonis gikk nærmest i veggen. Plutselig slo han feil på rekke og rad som sikret Ruud 5–3.

Da kunne Ruud serve hjem seieren i førstesettet i neste poeng.

Iskalde lobber og spanske gloser

I andresettet var både Delbonis og Ruud tidlig på jakt etter bruddpoeng. Ruud viste frem kvalitetene sine da han sikret et viktig poeng i eget servegame med to lekre lobber på rad. Iskaldt av den norske tennisproffen.

I tredje game gjorde Delbonis igjen svært enkle feil som sikret Ruud et bruddpoeng til 3–1. Da hadde han finaleplassen langt nede i lomma. Ruud slo også flere upressede feil, men ikke like mange som Delbonis. Dermed var han foran, selv om det ble en jevnspilt kamp med mye nerve.

Ruud kunne hele tiden spille med tryggheten det er å være foran med ett brudd. Han gikk for vinnerslag, kom seg tidvis inn i en rytme i verdenstoppen, men fortsatte å slå litt smårustne feil. Delbonis kollapset imidlertid igjen, og ble brutt da han med kniven på strupen var avhengig av seier. Dermed kunne Ruud juble for 6–3 også i andresettet.

Ruud er populær i Buenos Aires og fikk applaus også lørdag, selv om han da hadde slått to argentinske hjemmehåp på rad. I finalen kan den tredje vente i Diego Schwartzman.

Nordmannen lot seg lokke til å takke fansen på spansk i sitt seiersintervju.

– Muchas gracias, sa Ruud til stor applaus fra tribunene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.