Skip to main content

Ruud til finale: – Jeg har vært litt nervøs

Casper Ruud er klar for finalen i Swedish Open i Båstad i Sverige. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Casper Ruud er klar for finalen i Swedish Open i Båstad i Sverige. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud fra Snarøya er klar for søndagens finale i Swedish Open i Båstad. Lørdag slo han spanjolen Roberto Carballés

Snarøya-gutten slo spanjolen Roberto Carballés, som er rangert som nummer 97 i verden, i semifinalen. Han vant med settsifrene 6-1, 6–4. Ruud holder 16.-plassen på den siste ATP-oversikten.

– Jeg spilte et bra førstesett, litt trøbbel i det neste, men jeg er så glad for å stå her som vinner av kampen. Det betyr mye for meg å være her og spille foran norske, svenske og danske tilskuere. Jeg har vært litt nervøs, men jeg liker ekstra press, sier Ruud i et intervju med arrangøren.

Ifølge VG hadde 1.300 funnet veien til centercourten for å se Casper Ruud spille tennis.

I finalen skal Ruud møte den 29 år gamle argentineren Federico Coria (77 i verden). Coria har gått seirende ut av begge sine tidligere møter med Ruud, i 2017 og 2019.

Gunstig rute

På grusen i Båstad er Ruud førsteseedet for første gang i karrieren, og Snarøya-spilleren har hatt en gunstig vei til semifinalen. Nettopp fordi han er førsteseedet slapp han å spille første runde. Torsdag ble det seier mot danske Holger Rune i åttedelsfinalen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.