Skip to main content

Ruud tapte tross sterkt comeback

Casper Ruud tapte i Australian Open. Bildet er fra Roland Garros i fjor.

FOTO: EVA GROVEN

Casper Ruud (21) var i skikkelig trøbbel i den første runden i Australian Open. Før han slo tilbake – og tapte til slutt. 

CASPER RUUD – EGOR GERASIMOV 2–3 

Eventyret i Grand Slam-turneringen Australian Open er ferdig etter den første runden for tennisspilleren Casper Ruud fra Snarøya i Bærum.

Hviterusseren Egor Gerasimov ble for sterk over fem sett, og vant det siste og avgjørende settet i et tiebreak 10–6.

Dermed vant Gerasimov 3–2 i sett, og Casper Ruud er ute av turneringen.

– Det er utrolig skuffende når man taper på målstreken. Vi var jevngode og det var jevnt helt til det siste og avgjørende tiebreaket. Til slutt må det stå igjen en vinner, og det var ikke meg i dag dessverre, sier Casper Ruud, ifølge VG, etter kampen. 

– Det er klart det er surt, veldig surt. Casper fighter bra, og snur kampen, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

– Gerasimov fikk noen krefter vi ikke hadde sett for oss i femte sett. Han spilte veldig bra, sier pappa Ruud.

Begynte trått

Det begynte trått for Snarøya-spilleren i Melbourne. Hviterusseren Egor Gerasimov vant det første settet 6–3. I det andre settet kom Ruud sterkere tilbake og ga 27-åringen fra Minsk kamp helt til et tiebreak. Der vant hviterusseren 8–6.

Men nå hadde Casper Ruud virkelig fått sving på hard court-dekket i Australia. I det tredje settet – det spilles best av fem – feide 21-åringen fra Snarøya motstanderen av banen og vant hele 6–1.

Thriller

Dermen gikk det gikk mot en skikkelig thrilleravslutning. For også i det fjerde settet var nordmannen sterkest, og vant 6–4.

I det femte og avgjørende settet fulgte de to rivalene hverandre hele veien opp til tiebreak, før altså 27-åringen fra Hviterussland vant kampen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.