Skip to main content

Ruud slo verdensåtteren – klar for sensasjonell semifinale

Casper Ruud spiller lørdag for en plass i semifinalen i Roma.

Casper Ruud spiller lørdag for en plass i semifinalen i Roma.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud slo italienske Matteo Berrettini, rangert som nummer 8 i verden, og er klar for en sensasjonell semifinale i Roma.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var en forrykende kamp. Den startet ikke veldig bra, jeg ble brutt umiddelbart. Matteo er farlig med serven, men jeg prøvde bare å holde meg i kampen og ta de små sjansene du får her og der. Å bryte han i begynnelsen av andre sett ga meg selvtillit, og jeg begynte å serve bedre selv. Det var frem og tilbake hele tiden, sier Casper Ruud til Eurosport.

Lørdag slo han nemlig Matteo Berrettini – italieneren som beseiret Ruud i US Open – i sin første kvartfinale i en Masters 1000-turnering (det største under Grand Slam). Ruud tapte første sett, men kom tilbake og vant de to neste. Først 6-3, før seieren ble sikret i et heseblesende tiebreak, der Ruud lå under 2–4 og 3–5 før han snudde kampen.

– Det så mørkt ut på 3-5, men jeg prøvde bare å holde meg i kampen. Det er bare et par poeng her og der som avgjør denne type kamper. Jeg var klar for det, og prøvde å ta hver sjanse jeg fikk, sier Ruud – som hylles av ekspertisen.

– Dette er så bra. Det er så fantastisk. Den snuoperasjonen og hvordan han klarte seg på slutten her, det er ikke til å tro. Han lå bakpå, men ble bare sikrere. For en kamp!, sa Øivind Sørvald, idrettssjef i Norges Tennisforbund i Eurosport-studio.

Møter verdenseneren

Ruud er nå klar for sin første semifinale i en Masters 1000-turnering. Han møter verdensener Novak Djokovic i semifinalen søndag.

– Jeg er ordentlig glad, og uansett hvem jeg hadde møtt ville det blitt en tøff motstander. Mot Djokovic, som er en av tidenes beste, blir det sannsynligvis min tøffeste utfordring i karrieren. Jeg prøver å nyte øyeblikket, og prøver å være glad, men vil samtidig være grådig, sier Ruud.

– Ballen er rund, så alt kan skje. Jeg prøver å være klar i morgen, og vil gjøre mitt beste uansett hvem jeg møter.

Første seier mot topp 10

Foruten å være første gang han er i en semifinale i en Masters 1000-turnering, er det også første gang Casper Ruud slår en topp 10-spiller i verden.

– Vi får være fornøyd med det. Han har slått Berrettini før, men da var han ikke så høyt ranket. Det er nok en god prestasjon av Casper, han gjør stadig vekk nye meritter i karrieren, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport.

– Han spilte utrolig bra i andre sett, og det var mye bra i tredje settet og. I det første var han kanskje nervøs, men han spiller seg fint inn i matchen, og klarer å dominere. Han viser i mine øyne at forehanden hans er bedre enn Berrettinis.

Casper Ruud selv forteller at han prøvde å finne svakheter hos sin motstander.

– Jeg prøvde å holde meg til kampplanen, jeg prøvde å spille med høy intensitet på grunnslagene mine. Jeg prøvde også å finne noen svakheter hos han, men disse topp 10-spillerne har jo knapt noen. Man må fokusere på hva man gjør. Hvert poeng og hvert game er viktig, sier Ruud.

Semifinalen går i morgen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.