Skip to main content

Ruud slo tilbake mot bråkmaker

Casper Ruud er videre fra første runde i French Open.

Casper Ruud er videre fra første runde i French Open.

Foto: AP Photo/Jean-François Badias

Casper Ruud (22) fikk en marerittstart på kampen mot kranglefanten Benoît Paire (32). Så slo han grusomt tilbake. 

CASPER RUUD – BENOÎT PAIRE 3–1

Casper Ruud fra Snarøya i Bærum er klar for den andre runden i Roland-Garros etter at slo hjemmehåpet Benoît Paire på grusen i Paris mandag. 

Dermed har nordmannen fått en drømmestart på Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris, og allerede onsdag skal han i aksjon igjen.

På forhånd var nordmannen storfavoritt mot franskmannen, og en Ruud-seier ga bare 1,07 ganger pengene hos Norsk Tipping. Det til tross for at Benoît Paire (rangert som nummer 40) bare var rangert 24 plasser bak det norske håpet. 

Nervepirrende 

Pappa og trener Christian Ruud innrømmer at han var en smule nervøs på tribunen i Paris.

– Det var nervepirrende. Casper måtte redde seg inn flere ganger, og jeg er utrolig fornøyd med at han klarte å dra i land det fjerde settet, sa Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

– Paire var klar for match og hadde et fantastisk publikum i ryggen. Det er sterkt mentalt av Casper å stå imot og å vinne kampen, sa Christian Ruud.

Kontroversiell

Franskmannen bruket ikke mange minutter på å dyrke sitt litt kontroversielle rykte. På stillingen 30–30 det første gamet begynte han å krangle med dommeren etter at en ball ble spilt på nytt igjen fordi dommeren mente at Ruud ble forstyrret på grunn av at et reklameskilt blåste ned.

For franskmannen slo det helt feil og nordmannen vant gamet. Han vant også de to neste, og gikk rett opp i en 3-0-ledelse. Paire tok det fjerde gamet og sitt første. Og i det neste gamet brøt han tilbake, før han vant sitt servegame igjen. De to fulgte hverandre frem til 5–4 til Ruud, og da hadde 22-åringen fra Bærum to settballer. Men 32-åringen fra Frankrike reddet begge, og vant gamet. 

Franskmannen brøt igjen serven til Casper Ruud, og servet for settet. Og det tok han ganske enkelt. Det ble en katastrofal start for Casper Ruud. 

Rett i brudd

Åpningen av det andre settet ble heller ikke noen suksess for bæringen. Benoît Paire brøt Casper Ruuds første servegame i det andre settet. Men Ruud slo kjapt tilbake, og brøt direkte.

I det sjette gamet endte Paire igjen med en diskusjon med dommeren etter at en ball ble dømt ut, og Ruud brøt igjen serven til franskmannen. Det virket som om 22-åringen fra Snarøya hadde fått skikk på spillet sitt nå, og slo grusomt tilbake i det andre settet. Han vant det andre settet enkelt 6–2.

Så seg ikke tilbake

Nordmannen fikk en flying start på det tredje settet, og han så seg aldri tilbake på grusen i Paris. Franskmannen spilte et imponerende første sett, men nå røynet det på for 32-åringen fra Amies. Selv om han tok det sjette gamet, vant Ruud settet suverent 6–1.

Men Paire nektet å gi seg, og bet seg fast i kampen i det fjerde settet. I det sjette gamet vant han også en lang og meget spennende ballveksling i Casper Ruuds servegame – til enorm jubel på tribunen. Gamet ble langt, men nordmannen vant til slutt det viktige gamet.

Oppildnet av fantastiske hjemmefans i den franske hovedstaden, ga Paire aldri opp og gikk opp til 5–4 og 6–5 i det fjerde settet – før franskmannen også spilte seg frem til en settball. Den første avverget Ruud. Og 22-åringen vant gamet og sendte kampen til tiebreak.

Det vant Casper Ruud 7–4.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.