Skip to main content

Ruud slo seg videre i Australian Open

Casper Ruud er klar for fjerde runde i Australian Open.

Casper Ruud er klar for fjerde runde i Australian Open.

Foto: KARL BRAANAAS

For første gang i karrieren er Casper Ruud klar for fjerde runde i en Grand Slam-turnering.

Casper Ruud imponerte i møtet med moldovske Radu Albot i tredje runde av Australian Open natt til lørdag.

Ruud vant kampen i Melbourne med settsifrene 6-1, 5-7, 6-4 og 6-4 og avanserte med det til fjerde runde, noe han aldri tidligere har klart i en Grand Slam-turnering.

– Første sett er helt feilfritt fra min side, og jeg spiller akkurat sånn jeg skal spille mot ham. Han spiller nok litt under par, i forhold til hva han har gjort her tidligere. Han slår litt mye feil, så jeg får jo noe gratis, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

Tangerte farens rekord

Prestasjonen kan kun matches av hans far, Christian, som kom like langt i samme turnering året før Casper ble født.

– Dette var en av de få rekordene han hadde igjen, og nå har jeg tangert den. Han har hatt den her på meg en god stund, så det er absolutt veldig deilig å tangere rekorden hans, sa Casper Ruud i intervjuet med Eurosport.

Avansementet fra tredje runde gjør ikke bare at Ruud kan notere seg for en ny bestenotering sportslig. Seieren betyr også at han allerede er sikret minst 320 000 australske dollar, i overkant av to millioner norske kroner, og at årets Australian Open dermed allerede er karrierens mest innbringende turnering for 22-åringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.