Skip to main content

Ruud slo finne og er klar for kvartfinale i Barcelona

Casper Ruud har suksess på grusen i Barcelona.

Casper Ruud har suksess på grusen i Barcelona. 

Foto: AP Photo/Marta Lavandier

Casper Ruud (23) spilte solid mot den jevngamle finnen Emil Ruusuvuori og vant 6-2, 6–2 i strake sett. Det betyr kvartfinale i Barcelona senere fredag.

Kampen skulle egentlig ha vært spilt torsdag, men den ble da utsatt på grunn av regn.

Da kampen mellom annenseedede Ruud og den useedede finnen kom i gang klokka 12 fredag, viste nordmannen hvem som var best på grusen i ATP500-turneringen i Barcelona. Casper Ruud fra Snarøya i Bærum brøt finnens servegame to ganger i det første settet og tok det enkelt 6–2.

Ruud malte sikkert og trutt finnen i stykker og vant også det andre settet 6–2 etter nok et tidlig servebrudd.

Ruud er ranket som nummer syv i verden, og han var klar favoritt mot finnen som er nummer 73 på verdensrankingen. Ruud slo også finnen i US Open i 2020 i den første duellen mellom de to.

Kvartfinale fredag

I kvartfinalen senere fredag blir det kamp mot enten Pablo Carreño Busta fra Spania eller Lorenzo Sonego fra Italia. Carreño tok det første settet 6–2 i kampen mellom de to.

Casper Ruud åpnet turneringen i Barcelona med seier (6-3, 6-2) over amerikaneren Brandon Nakashima i 2. runde.

I den forrige turneringen røk Ruud ut mot Grigor Dimitrov i 3. runde i ATP1000-turneringen i Monte Carlo. Den turneringen vant grekeren Stefanos Tsitsipas, og han er også førsteseedet i Barcelona.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.