Skip to main content

Ruud slo en av verdens beste

Casper Ruud slo den greske storfavoritten Stefanos Tsitsipas torsdag.

Casper Ruud slo den greske storfavoritten Stefanos Tsitsipas torsdag. 

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Casper Ruud fosser videre i ATP 1000-turneringen Madrid Open. Torsdag slo han greske Stefanos Tsitsipas (22).

RUUD-TSITSIPAS 2-0 ( 7–6, 6–4) 

Casper Ruud (22) slo storfavoritten Tsitsipas, rangert som verdens femte beste tennisspiller, i to strake sett i tredje runde av turneringen. Aldri før har Ruud slått en så høyt rangert spiller.

Grekeren har hadde kun tapt én kamp på grus denne sesongen, og det mot selveste Rafael Nadal under en finale i Barcelona. Tsitsipas, som er like gammel som Ruud, har allerede rukket å spille inn 14 millioner dollar – og vunnet seks titler.

– Jeg er veldig glad. Det var viktig å vinne det første settet. Han server bra, men jeg fikk en liten mulighet hvor jeg klarte å bryte på en dobbeltfeil fra ham, sier Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

Selv er Ruud rangert som nummer 22 i verden - men vil etter torsdagens seier trolig ta et nytt byks på listen. Nå venter kvartfinale for Ruud. Der møter han kasakhstanske Alexander Bublik (23), rangert som nummer 44 i verden.

– Han kan slå de villeste slag. Jeg må være forberedt. Han har spilt bra her og får hjelp av høyden. Jeg må nøytralisere serven hans. Det blir en tøff match, sier Ruud om den 196 centimeter høye motstanderen.

Kvartfinalen spilles fredag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.