Skip to main content

Ruud og Norge beseiret Barbados i Davis Cup

Casper Ruud og Norge vant helgens landskamp mot Barbados i Oslo Tennisarena. Her fra fredagens single-kamp.

Casper Ruud og Norge vant helgens landskamp mot Barbados i Oslo Tennisarena. Her fra fredagens single-kamp. 

Foto: Knut Bjerke

I går vant Casper Ruud og Viktor Durasovic sine single-kamper. I dag gjorde de jobben sammen i double og avgjorde landskampen mot Barbados

(Tennis, Davis Cup, double: Norge-Barbados 2-0)

Norge ledet 2-0 fra første dag, og Barbados måtte vinne lørdagens double for å få muligheten til å avgjøre gjennom to nye single-kamper. Det var ikke den unge Snarøya-mannen Ruud interessert i, og sammen med Viktor Durasovic feide de Barbados av banen. De vant to strake set henholdsvis 6-3 og 6-2. Med det gikk de opp i 3-0 i kamper og det hele var avgjort. 

Casper Ruud fortalte fredag at han var motivert til å få avgjort det hele i dagens double. Dette fordi han 12. mars skal spille Indiana Wells i USA. 

– Det er en av de største ATP-1000 turneringene i løpet av året. Jeg tror det er et av høydepunktene for mange spillere i løpet av sesongen. Den er omtalt som "the fifth grand slam" i mange sammenhenger og er ekstrem stor. Det er et bra anlegg og fint vær som oftest, sa Ruud.

Indiana Wells spilles også på hardt underlag slik som i Oslo Tennisarana, og ble med det god oppkjøring for Ruud som møter resten av verdenseliten i USA. 

Tradisjonsrike Davis Cup

Davis Cup startet i 1900 som en turnering mellom USA og Storbritannia. I 2020 deltar 142 nasjoner, og er med det verdens største årlige internasjonale lagkonkurranse i sportsverden ifølge Davis Cup sine egne nettsider.

Davis Cup deler opp lagene i ulike divisjoner ut fra ranking. Norge har et stykke igjen før de kan måle krefter mot verdens beste nasjoner. Ved helgens seier over Barbados venter det ny kamp i høst mot en nasjon som tapte World Group playoff-kampen. Vinner de denne skal de ut i et nytt oppgjør mot et lag fra høyeste nivå – i mars. Seirer de i dette oppgjøret er de med i det gjeveste tennis-selskap.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.