Skip to main content

Ruud med rangeringsrekord

Casper Ruud er inne på 30. plass på den siste ATP-rangeringen.

Casper Ruud er inne på 30. plass på den siste ATP-rangeringen.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud har slått seg inn i topp 30 på verdensrangeringen i tennis. Det er 106 plasser bedre enn for to år siden.

Det ble klart da den seneste ATP-rangeringen ble publisert etter finalen i ATP 1000-turneringen i Roma.

Der imponerte Ruud stort. Snarøya-spilleren gikk helt til semifinalen – der det ble et knepent tap mot verdenseneren Novak Djokovic

30. plass er Ruud beste plassering i karrieren, og en forbedring på 23 plasser siden nyttår. For temmelig nøyaktig to år siden – 24. september 2018, var Ruud rangert som nummer 136 i verden.

Nå venter første runde i ATP 250-turneringen i Hamburg for Ruud, som spiller sin første kamp i den turneringen onsdag. Motstander er franske Benoit Paire, rangert som nummer 25 i verden.

Seedet i French Open

Som topp 30-spiller blir Ruud seedet i French Open – Grand Slam-turneringen hvis hovedturnering starter i Paris neste uke.

 – Det er bare positivt for Casper. Å ikke få noen av topp 30 som motstander i første runde er bra, og veldig viktig, sa Øivind Sørvald, analysesjef for Ruud og idrettssjef i Norges Tennisforbund, til Budstikka etter turneringen i Roma.

I fjor spilte Ruud seg til tredje runde i den franske storturneringen, der det ble et tap mot tennisikonet Roger Federer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.