Skip to main content

Ruud med enkel seier – klar for rivaloppgjør

Casper Ruud tok seg enkelt videre i storturneringen i Indian Wells og møter Nick Kyrgios i neste runde.

Casper Ruud tok seg enkelt videre i storturneringen i Indian Wells og møter Nick Kyrgios i neste runde.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Casper Ruud fikk en god start på storturneringen i Indian Wells med seier over amerikanske Christopher Eubanks i strake sett. Mandag venter Nick Kyrgios.

Den omstridte australieren er en spiller Ruud har hatt flere verbale dueller med opp gjennom årene, og den kampen pirrer nok litt ekstra.

– Det føltes bra å komme i gang med en god seier mot en tøff motstander som server veldig bra og er god fra grunnlinjen. Jeg føler at jeg leverte en god match. Jeg er fornøyd med nivået og med at jeg skaffet meg en ny mulighet mandag. Det er bare å gjøre seg klar, sa Ruud til NTB.

Han føler seg restituert etter muskelskaden i magen som kostet ham flere grusturneringer i Sør-Amerika nylig og ødela for ham i Davis Cup-kvalifiseringen.

– Skaden er leget fint, og det kjennes bra ut. Det er det aller viktigste, sa han.

Velspilt

Ruud er 8.-seedet i Masters1000-turneringen i California. Han hadde walkover i 1. runde og spilte dermed sin første kamp i turneringen mot 157.-rangerte Eubanks.

Første sett gikk til tiebreak, mens Ruud var for god i det neste på vei mot seier 7–6 (7-5), 6–2 i en kamp som varte en time og 22 minutter.

– Alt i spillet føltes bra. Jeg servet godt, og fikk vel inn 70 prosent av førsteservene. Grunnlinjespillet var solid, og jeg synes jeg returnerte bra også. Jeg fikk ikke så mange bruddsjanser i første sett, men i det andre brøt jeg ham to ganger og hadde flere sjanser også, oppsummerte han.

– Det var en velspilt kamp på alle måter. Jeg er glad for at jeg fikk til en sånn match. Det gir selvtillit til den neste.

Verbale dueller

Da venter Kyrgios, som har slått argentinerne Sebastian Baez og Federico Delbonis i sine to første kamper.

– Når jeg er god, er jeg temmelig god, sa Kyrgios etter åpningskampen sin, som var hans første siden Australian Open.

I eneste tidligere møte mellom Ruud og Kyrgios, i Masters1000-turneringen i Roma i 2019, ble det seier til Ruud da australieren mistet hodet og stormet av banen etter gjentatte ganger å ha kranglet med dommeren. Siden har han vært kritisk til Ruud og stadig kommet med stikk til ham i sosiale medier.

Ruud er nummer åtte på verdensrankingen, Kyrgios nummer 132.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.