Skip to main content

Ruud måtte gi tapt i Australian Open

Casper Ruud nådde helt til 4. runde i Australian Open, men måtte gi tapt etter to sett på grunn av en skade i magen.

Casper Ruud nådde helt til 4. runde i Australian Open, men måtte gi tapt etter to sett på grunn av en skade i magen. 

Foto: NTB scanpix

(Andrej Rubljov – Casper Ruud 6-2, 7-6). Ruud måtte til slutt gi tapt for magesmerter og trakk seg fra 4. runde i Australian Open. 

Casper Ruud spilte seg helt til 4. runde i Australian Open, og har aldri tidligere kommet så langt i en Grand Slam-turnering. 

Kampen ble spilt natt til mandag, men endte med at Ruud trakk seg med magesmerter. Det skal skyldes en strekk i magemuskelen. 

– Han pådro seg en liten strekk i magen mot Tommy Paul, og de smertene har dessverre blitt verre og verre. Vi har gjort det vi kan, men dessverre var det litt for vondt for Casper i dag, sier trener og far, Christian Ruud, til Eurosport. 

Det virket som om smertene i magen plaget 22-åringen fra Snarøya gjennom hele andresettet. 

– Det var trist for Casper, men jeg håper han kommer raskt tilbake, sa russeren Andrej Rubljov umiddelbart etter kampen på Margaret Court i Melbourne. 

I andre sett måtte Ruud tilkalle turneringslegen. Etter tap i tiebreak, gikk Ruud til dommeren og ga beskjed om at han måtte trekke seg. 

– Casper var deppa og jeg skjønner at han er skuffet og frustrert. Dette har uansett vært en god turnering, og vi gleder oss over fjerde runde. Det er ikke noe poeng å være skuffet for lenge, sier Christian Ruud til Eurosport. 

Casper Ruud slet i store deler av andresettet med magesmerter.

Casper Ruud slet i store deler av andresettet med magesmerter. 

Foto: NTB scanpix

Kom langt

Casper Ruud er ranket som nr. 24 i verden, mens nattens motstander, Rubljov, er ranket som nr. 8. Russeren har vunnet syv ATP-turneringer i karrieren. 

Ruud har oppnådd historiske resultater i årets Australian Open. I første runde slo han australske Jordan Thompson 3–0 og i andre runde måtte amerikaneren Tommy Paul gi tapt for bæringen. Ruud slo Radu Albot i tredje runde. 

Australian Open er et høydepunkt for alle Melbournes innbyggere, enten de følger tennis tett eller ikke. Hvert år samles tusenvis på tribunene eller i parkene utenfor arenaen. I år har kampene gått uten tilskuere, på grunn av et smitteutbrudd tilknyttet et karantenehotell.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.