Skip to main content

Ruud kontrollert til kvartfinale i Roma – mistet drømmemøte

Casper Ruud er klar for kvartfinale i Masters 1000-turneringen i Roma.
Casper Ruud er klar for kvartfinale i Masters 1000-turneringen i Roma.
Foto: Matthias Schrader/AP

Casper Ruud slo amerikanske Jenson Brooksby i strake sett og er klar for kvartfinale i Roma-turneringen. 

Den 23 år gamle nordmannen vant 6-3, 6-4 over sin to yngre motstander. Snarøya-spilleren hadde full kontroll på kampen og spilte på seg mer og mer selvtillit. Kampen varte en time og 36 minutter.

Casper Ruud er femteseedet i turneringen og kunne fått den spanske gruskongen Rafael Nadal som motstander i kvartfinalen, dersom sistnevnte hadde vunnet sin 3. runde-kamp. Ruud og spanjolen har aldri møttes i en turnering, men har trent mye sammen på Nadals tennisakademi på Mallorca.

Canadiske Denis Shapovalov sørget imidlertid for at det ikke ble noe Nadal-møte på grusen i Roma. Nord-amerikaneren slo nemlig ut spanjolen sent torsdag kveld med 2-1 i sett. Dermed er det Shapavalov Ruud skal opp mot fredag.

Det er åttende gang at Ruud har klart å ta seg til kvartfinale i en Masters 1000-turnering.

Alvor

I torsdagens kamp, møtte Ruud Brooksby fra Sacramento i California, som er nummer 38 på siste ATP-ranking, mens Ruud er nummer ti.

Ruud tok sin amerikanske motstander på største alvor. Brooksby nærmest feide den belgiske stjernen David Goffin av banen med 6-0, 7-6 onsdag.

– Han slår slag som ingen andre slår og har en spesiell spillestil. En av de yngre som har klatret og tatt seg til topp 50. Jeg har ikke møtt ham tidligere og håper at erfaringen fra grus går i min favør, sa Ruud til Eurosport.

Nordmannen tok hjem de tre første servegamene sine greit. Brooksby fikk en bruddball i det fjerde, men Ruud avverget den.

Brøt

Amerikaneren fikk større problemer i sin serve. Ruud hadde to bruddballer i amerikanerens annet servegame, men bruddet kom først i det neste til 4-2-ledelse i det første settet.

Ruud servet åpningssettet med 6-3 etter å ha avverget to bruddballer. Ruud misbrukte tre settballer før den fjerde satt.

Han servet bra i førstesettet, men hadde en del unødvendige såkalte upressede feil.

Nordmannen skaffet seg flere bruddballer i det andre settet og brøt til 2-1. Han servet blankt til 3-1. Siden holdt Ruud serven og kunne serve hjem kampen på stillingen 5-4. Han utnyttet den første matchballen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.