Skip to main content

Ruud klarte ikke å true verdens beste

Casper Ruud møtte lørdag kveld verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Roma. Det ble et klart tap.

Casper Ruud møtte lørdag kveld verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Roma. Det ble et klart tap.

Foto: Alessandra Tarantino/AP

Casper Ruud fikk en marerittstart på kampen mot Novak Djokovic i Masters-semifinalen i Roma. Selv om nordmannen hevet seg, ble det en klar seier til serberen.

Novak Djokovic - Casper Ruud 6-4, 6-3

Det så mørkt ut for Ruud da han kjapt havnet under 0-4 på den italienske rødgrusen i første sett. Allerede i første game fikk Djokovic inn en vellykket bruddball, og serberen brøt senere på nytt til 3-0.

Ruud hadde da ryddet unna to bruddsjanser, men den tredje greide han ikke å avverge. Norges tennisess viste seg fra en langt bedre side ved å redusere stillingen med to blanke servegame.

Deretter tok Ruud hjem ytterligere to game på rad. Med det skapte han spenning i settet, men Djokovic kontrollerte inn 6-4 i egen serve.

I andre sett åpnet Ruud langt bedre enn i det første. Spillerne fulgte hverandre til 3-3, men derfra tok Djokovic over fullstendig.

34-åringen, som topper verdensrankingen, tok de tre neste gamene og sikret dermed det andre settet med 6-3.

I finalen venter greske Stefanos Tsitsipas som motstander for Djokovic. Han slo ut Tysklands olympiske mester Alexander Zverev etter et comeback (4-6, 6-3, 6-3).

Lørdagens oppgjør var det tredje mellom Ruud og Djokovic, og det er en reprise av deres første møte fra september 2020. Også den gang ble det spilt om finaleplass i Roma. Da vant Djokovic med sifrene 7-5 og 6-3, men på veien måtte han stoppe to norske settballer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.