Skip to main content

Ruud klar for sin første Masters 1000-kvartfinale

Casper Ruud storspilte i åttendedelsfinalen av Masters-turneringen i Roma fredag. Nå er han klar for kvartfinale - sin første i dette selskapet.

Casper Ruud storspilte i åttendedelsfinalen av Masters-turneringen i Roma fredag. Nå er han klar for kvartfinale - sin første i dette selskapet.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud spilte for sin første Masters 1000-kvartfinale, mens kroaten Marin Cilic jaktet sin 20. Men det var Ruud som trakk det lengste strået.

CASPER RUUD – MARIN CILIC 2–0 (6-2/7-6 (8-6))

– Det er åpenbart en utrolig bra følelse. Det er første gang i karrieren jeg går til en kvartfinale i Masters 1000, og det kunne ikke vært bedre enn å gjøre det her i Roma hvor jeg har gode minner fra i fjor. Jeg gleder meg allerede til morgendagen, det blir en spennende match, sa Casper Ruud umiddelbart til Eurosport etter å ha slått Marin Cilic 2–0 i sett fredag.

Og det var ikke noen hvilken som helst motstander Ruud slo – etter et fantastisk førstesett og et særdeles spennende tiebreak i det andre. Cilic har tidligere vunnet US Open, og var så sent som i 2018 rangert som nummer tre i verden. Samme år tapte Cilic to Grand Slam-finaler.

Men Ruud gikk respektløst til verks: Han åpnet med å ta sin to første servegame blankt, og brøt Cilic ved første anledning.

Med ledelsen 5–2 brøt Ruud sin meritterte motstander igjen. Dermed tok han første sett 6–2.

– Cilic hadde litt lav førseserveprosent i første sett, og da fikk Casper komme i gang med spillet sitt. Han spilte egentlig feilfritt da, sier Caspers far og trener, Christian Ruud til Eurosport.

– Helt rått

Det andre settet ble langt jevnere. Cilic, kjent for sine knallharde server, løftet seg flere hakk. Men Ruud fortsatte å imponere, og holdt sine egne servegame – selv om det var nære ved et par ganger. Snarøya-spilleren lå ved to anledninger under 0–30 i sitt servegame, og en gang under 15–40. Men han klarte likevel dra servegamet i land.

– Jeg er veldig fornøyd med at Casper klarer å redde seg ut av et par tøffe partier i andre sett, sa Christian Ruud til Eurosport.

– Måten han server seg i havn etter der er helt rått, supplerte tennisekspert Øyvind Sørvald.

– Mentalt sterk

Det andre settet måtte altså avgjøres i tiebreak. Her brøt Ruud Cilic sin første serve. Dermed ledet unggutten 2–0 i tiebreaket. Cilic kom tilbake til 6-6, men Ruud holdt hodet kaldt. Med to strålende ballvekslinger sikret han seier i tiebreaket, med 8–6 – og kampen ble vunnet 2–0.

– Casper spilte fantastisk i det første settet. Så spilte Cilic fantastisk i det andre. Du ser Casper ikke liker den måten han spiller på, med stor serve, en ball, får ikke noe rytme. Men han klarer å dra det i land, det er helt fantastisk hvor sterk han er mentalt ute på banen. Det er helt utrolig, sier Sørvald.

Og Christian Ruud kunne fortelle at den mentale biten er noe hans sønn jobber med, da han fikk spørsmål om Casper Ruud hadde vært mentalt sterk helt fra barnsben av.

– Det er klart at det er noe man bygger opp over tid. Casper har hatt god hjelp fra Bertrand Larsen, og har jobbet godt med dette over mange år. Casper er flink til å beholde roen i de viktige situasjonene, sier Christian Ruud.

I kvartfinalen lørdag venter italienske Matteo Berrettini, en spiller han slo i French Open i fjor, men tapte mot i US Open for få uker siden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.