Skip to main content

Ruud klar for semifinale i Roma

Casper Ruud er klar for semifinale i Roma.
Casper Ruud er klar for semifinale i Roma.
Foto: Sven Hoppe/AP

Casper Ruud er i ferd med å finne storformen i forkant av French Open. Fredag slo han seg til semifinale i Roma. Der venter verdens nummer én.

Casper Ruud - Denis Shapovalov 7-6(7), 7-5

Turneringen i Italias hovedstad er en såkalt Masters 1000-turnering, bare de fire årlige Gran Slam-turneringene er større.

Torsdag slo Casper Ruud seg enkelt til kvartfinalen etter seier i strake sett over amerikanske Jenson Brooksby.

I fredagens kvartfinale sto canadiske Denis Shapovalov på motsatt side av nettet. Og det skulle bli en svært jevn kamp.

I det første settet fulgte spillerne hverandre hele veien frem til 6-6, og et tiebreak måtte til for å avgjøre settet. Også det ble av det jevne slaget, men Ruud dro det i land med 9-7.

Monstergame avgjorde

Det andre settet ble omtrent like jevnt. Igjen holdt begge spillerne servegamene sine, helt til 5-5. 

Da kom kampens lengste game i Shapovalovs serve. På sin niende breakball i dette gamet, og hans femtende totalt i kampen, fikk Ruud endelig kampens første break, i et game som varte i nærmere et kvarter.

Dermed hadde Snarøya-spilleren alt i egne hender på 6-5 i egen serve. 23-åringen viste ingen tegn til nerver, beholdt roen og sikret avansementet i semifinalen med 7-5 i det andre og avgjørende settet.

I semifinalen lørdag møter han verdensener Novak Djokovic fra Serbia. 34-åringen slo canadiske Felix Auger-Aliassime 7-5 og 7-6(1), også det i en tett og jevn kamp som varte i over to timer.

Ruuds kamp mot Djokovic er satt opp lørdag kveld, med start tidligst 19.30.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.