Skip to main content

Ruud: – Jeg er i god flow nå

Casper Ruud hadde få problemer med å vinne sin første kamp i Davis Cup mot Haydn Lewis og Barbados.

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud vant sin kamp i Davis Cup fredag kveld. Det samme gjorde hans makker Viktor Durasovic. Dermed leder Norge 2-0 før morgendagens kamper. 

I 2020 deltar 142 nasjoner i Davis Cup, og er med det verdens største årlige internasjonale lagkonkurranse i sportsverden - ifølge Davis Cup sine egne nettsider. 

Norge spiller denne helgen mot Barbados i Oslo Tennisarena, og Casper Ruud og Viktor Durasovic vant begge sine single-kamper fredag kveld. Ruud beseiret Haydn Lewis med 6-2 i games i begge sett. 

– Jeg er i en god flow nå. Han (Haydn Lewis, journ.anm) gjorde noen gode server, som jeg måtte prøve å nøytralisere. Ellers i grunnspillet hadde jeg god kontroll, og følte jeg fikk presset han godt der, var Ruuds første kommentarer rett etter kampen. 

Lørdag skal han spille sammen med Durasovic i double. Vinner de denne kampen vinner de helgens oppgjør mot Barbados 3-0. Taper de, må de ut i to nye single-kamper for å avgjøre det hele.  

Fredagens kamper

Helgens Davis Cup i Oslo Tennisarena er lagt opp på vanlig måte. Kampene skal gjennomføres over to dager. Første dag spilles to single-kamper, mens andre dag er det en double og to nye single-kamper om det trengs for å avgjøre oppgjøret. 

Fredag spilte Victor Durasovic mot Daria King, som er Barbados sin beste spiller. Durasovic åpnet noe skjelvende, men det tok ikke lang tid før han ble varm i trøyen. Han gav Barbados antatt beste spiller stadig bedre kamp, og gikk til slutt seirende ut av første set, 6-4 i games. 

Durasovic fortsatte det gode spillet fra første set, og kjørte til slutt over sin motstander. Til slutt ble det 6-2 i games. En godt gjennomført kamp av Durasovic, som kunne roe de nervene som Ruud eventuelt måtte kjenne på.  

Ruud med full kontroll

For Casper Ruud var Haydn Lewis fredagens motstander. I første set vant Ruud game 1-4, mens venstrehendte Lewis svarte med seier i femte game. Ruud svarte så med seier i sjette game, før Lewis viste gode serve-egenskaper i syvende game. I åttende var det nok for Ruud og avgjorde første set til seier for sin egen og Norges del.  

– Vi leder 2-0 og det er deilig å ha med seg. Spiller vi like godt som i dag har vi gode sjanser til vinne morgendagens double, sier Ruud. 

Den unge Snarøya-mannen er trolig motivert til å få avgjort det hele i morgendagens double, som skal spille Indiana Wells i USA fra 12. mars. 

– Det er en av de største ATP-1000 turneringene i løpet av året. Jeg tror det er et av høydepunktene for mange spillere i løpet av sesongen. Den er omtalt som "the fifth grand slam" i mange sammenhenger og er ekstrem stor. Det er et bra anlegg og fint vær som oftest, sier Ruud.

Tradisjonsrike Davis Cup

Men først må helgens Davis Cup spilles ferdig. Davis Cup startet i 1900 som en turnering mellom USA og Storbritannia. I 2020 deltar 142 nasjoner, og er med det verdens største årlige internasjonale lagkonkurranse i sportsverden ifølge Davis Cup sine egne nettsider.

Norge er på Davis-rankingen rangert som 54. beste land i verden. Plassen over ligger motstander Barbados. Davis Cup deler opp lagene i ulike divisjoner ut fra ranking. Norge har et stykke igjen før de kan måle krefter mot verdens beste nasjoner. Da må de først vinne helgens kamp mot Barbados. Ved seier venter det ny kamp i høst mot en nasjon som tapte World Group playoff-kampen. Vinner de denne venter et nytt oppgjør mot et lag fra høyeste nivå – i mars. Seirer de i dette oppgjøret er de med i det gjeveste tennis-selskap. 

Trener og pappa til Casper Ruud, Christian Ruud, vant totalt 31 kamper og tapte 23 fordelt på single og double-kamper i Davis Cup.

Til nå står sønnen Casper Ruud med 14 seiere (før fredagens kamp) og seks tap. 

Vant Argentina Open

Etter den historiske seieren for Casper Ruud i ATP 250-turneringen Argentina i midten av februar, gjorde 21-åringen det avgjørende bykset, og klatret helt til en 34. plass på verdensrankingen over de beste tennisspillerne i verden. Det var fem plasser bedre enn det pappa Christian Ruud klarte da han var aktiv tennisspiller. Christian Ruud plasserte seg som nummer 39. i verden to ganger – i 1995 og i 1997. I dag er Ruud ranket på 36. plass. 

Seieren i Argentina Open gjorde Ruud til historiens første nordmann som har vunnet en ATP-turnering.

ATP-touren er den øverste serien i tennis for herrer, og er delt opp i fem turneringskategorier. ATP-turneringen som Casper Ruud vant i Argentina er en såkalt ATP-250 og er det fjerde og laveste nivået i ATP-touren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.