Skip to main content

Ruud har aldri vært bedre – ny bestenotering

Casper Ruud er nå verdens 22. beste tennisspiller.

Casper Ruud er nå verdens 22. beste tennisspiller. 

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud (22) tar nye klyv på verdensrankingen etter semifinaletapet i München.

Mandag ble det ukentlige verdensrankingen til ATP presentert, og Casper Ruud fra Snarøya i Bærum trengte ikke å rulle lenger ned enn til 22. plass for å finne sitt eget navn på listen over verdens beste mannlige tennisspillere.

For bæringen er plasseringen ny rekord. Aldri har han vært rangert så høyt. Tidligere var 24. plass den beste noteringen for 22-åringen. Det gjorde også til at hjemmesiden til ATP kåret han til en av ukens beste klatrere.

Lørdag tapte han i semifinalen i en ATP-turnering i München for Nikoloz Basilashvili fra Georgia. Den georgiske spilleren slo nordmannen i 6-1, 6–2. Blant annet etter en ballveksling der nordmannen følte at han ble bortdømt av dommeren.

– Du ser ikke et merke. Jeg vil vise deg, og 100 prosent sikkert – du tar feil, sa Ruud til hoveddommeren etter en kontroversiell ballveksling der dommeren dømte Ruud til å tape ballen.

Madrid

Casper Ruud har uansett ingen planer om å hvile på laurbærene. Denne uken spiller han en ATP-turnering i den spanske hovedstaden Madrid. Han spiller 1. rundekamp tirsdag, og der møter han canadieren Felix Auger-Aliassime. Auger-Aliassime er rangert som nummer 20 i verden, altså to plasser over Casper Ruud.

– Jeg gleder meg til Madrid. Det har ikke vært noen smerter i håndleddet i det siste, og det er veldig positivt. Den første matchen mot Felix blir naturligvis tøff. Han har ansatt Toni Nadal som hjelpetrener, og det kommer til å bli tøft, sa Casper Ruud til NTB etter helgens semifinale.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.