Skip to main content

Ruud håper på Roma-suksess foran French Open: – To store mål

Casper Ruud var godt fornøyd etter seieren i Roma. Bildet er fra turneringen i Tyskland.

Casper Ruud var godt fornøyd etter seieren i Roma. Bildet er fra turneringen i Tyskland.

Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)

Norges tennisess Casper Ruud (23) er fornøyd med avansementet i Roma, og ser frem mot Grand Slam-turneringen French Open om snaue to uker.

Casper Ruud fra Snarøya i Bærum slo nederlandske Botic van de Zandschulp 2–1 i sett tirsdag. Nordmannen tapte det første settet, men løftet spillet i sett nummer to og tre og gikk til slutt seirende ut.

Etter kampen var han delvis fornøyd med eget spill, og avslørte samtidig at han ser frem mot starten i Rolland-Garros 22. mai. Turneringen strekker seg over de to påfølgende ukene og er en av de mest prestisjetunge turneringene i tennisverdenen.

– Det var en god følelse å vinne kampen. Det var et tøft første sett som ikke gikk veien, og som var vanskelig å akseptere. Jeg klarte å beholde roen og endre spillestilen min litt, noe som trolig stresset ham litt. Det var nok løsningen for dagens seier, sa Ruud til NTB.

I neste kamp torsdag møter Ruud enten belgiske David Goffin eller amerikanske Jenson Brooksby. Går nordmannen seirende ut fra den duellen kan Rafael Nadal vente i kvartfinalen. De to har trent mye sammen etter at Ruud ble proff.

Nadal møter canadiske Denis Shapovalov onsdag.

Like forhold

Ruud sa videre at forholdene i Roma er ganske like som i Paris, og at han er ute etter å skaffe seg selvtillit mot turneringen i den franske hovedstaden.

– Forholdene er her er relativt like som i Paris. Det spretter ganske bra her. Banene her er ikke helt samme nivå som i paris, men forhåpentlig kan jeg få til to gode resultater her (Roma) og i French Open i år, sa Ruud.

– Det er to store mål, så jeg håper at storformen kommer både her i Paris. Jeg har trent hardt de siste dagene og ukene for å få det til, så får vi se om det går.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.