Skip to main content

Ruud enkelt videre i Australian Open, motstander ga seg

Casper Ruud fikk det enkelt i den første runden i Australian Open.

Casper Ruud fikk det enkelt i den første runden i Australian Open. 

Foto: Knut Bjerke

Etter en meget spesiell oppkjøring, fikk Casper Ruud (21) en strålende start på Australian Open. 

JORDAN THOMPSON – CASPER RUUD (3–6, 3-6, 1–2 (motstanderen ga seg))

Casper Ruud er videre i Australian Open etter at motstanderen Jordan Thompson ga seg på stillingen 2–0 i sett og 2–1 i game i det tredje settet til Casper Ruud. 

– Det er deilig å komme videre til andre runde. Jeg synes han takler det raske spillet bedre og bedre. Det er lav sprett og en rask bane, men han står høyt og tar ballen tidlig. Det er viktig. Backhanden er solid, selv om han var litt forsiktig i starten. Forehanden er farlig uansett underlag, sier pappa Christian Ruud til Discovery+, ifølge VG.

Spesiell oppladning

Forberedelsene til årets første Grand Slam-turnering var rimelig spesielle for tennisspilleren fra Snarøya i Bærum.

Først trente han i Dubai i en periode, før han satte kursen til Melbourne og et liv i nærmest karantene på hotellrom i Australia. Deretter spilte han en turnering, Murray River Open, hvor han tapte i første runde for tsjekkeren Jiri Vesley.

Så var det tilbake til ny koronatest og lange dager på hotellrommet, før han natt til mandag fikk noen treningstimer mot verdenstoeren Rafa Nadal.

– Det er vel enda gøyere for meg å trene med ham enn det er for ham å trene med meg, tror jeg, sa Casper Ruud etter treningen mot spanjolen.

Medisinsk hjelp

Men den spesielle oppladningen preget tydeligvis ikke 21-åringen voldsomt. Han vant det første settet ganske klart 6–3 mot Jordan Thompson. 

Det andre settet begynte også jevnt, og de to rivalene fulgte hverandre opp til 3-3, før Casper Ruud brøt serven til australieren og gikk opp til 4–3. Ruud tok det neste gamet og brøt igjen i den niende gamet og tok gamet og settet 6–3.

Det tøffe åpningen fikk tydeligvis hjemmehåpet Jordan Thompson litt ut av fatning, og 26-åringen fra Sydney måtte ha medisinsk hjelp.

Thompson, som før kampen var rangert som nummer 49 i verden, byttet T-skjorte og kom tilbake på banen – uten at pausen hadde gjort ham noe godt.

Thompson ga seg

Casper Ruud, som var rangert som nummer 28 i verden før kampen, vant det påfølgende gamet blankt.

Thompson kriget inn 1-1, men Ruud slo kjapt tilbake og tok det tredje gamet 2-1, før australieren kastet inn håndkleet på grunn av skade.

I neste runde møter Casper Ruud amerikaneren Tommy Paul. 23-åringen er rangert som nummer 53 i verden, og Casper Ruud har tidligere møtt han to ganger. Det har endt med én seier og ett tap.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.