Skip to main content

Ruud én kamp unna Nadal-møte

Casper Ruud er én seier unna et møte med sitt store idol, Rafael Nadal. 

Foto: Trine Jødal

Kan møte sitt store forbilde i Paris Masters. Slår han Adrian Mannarino, venter selveste Rafael Nadal i den andre runden. 

Den franske hovedstaden har vært god for Casper Ruud i 2019. Tidligere i år fikk han en drømmekamp mot Roger Federer, og drøyt 1.4 millioner inn på konto for å komme seg til 3. runde i French Open. 

Nå kan et nytt høydepunkt være på trappene. 

Søndag kvalifiserte han seg for første runde i  ATP 1000-turnering i Paris. Det skjedde etter at han slo franske Hugo Gaston 2-1 i kvalifiseringsfinalen søndag, med settsifrene 6-4, 3-6 og 6-3. 

Dersom han vinner førsterundekampen mot Adrian Mannarino, rangert som nummer 44 i verden, møter han selveste Rafael Nadal i 2. runde. 

Trener med Nadal

Casper Ruud er tilknyttet treningssenteret til Nadal i Spania, og er flere ganger trent av hans onkel Toni Nadal. Det er derimot tvilsomt at Ruud kan forvente mye hjelp, dersom han møter Nadal i Paris. 

Ruud, som i likhet med Nadal trives best på grus, har flere ganger uttalt at et møte med Nadal ville vært et høydepunkt i karrieren. De to har flere ganger trent sammen. 

ATP 1000-turneringen i Paris er siste stopp før Next Gen ATP Finals i Milano, hvor Ruud møter syv av verdens beste spillere under 21 år. Høsten er i ferd med å bli svært spennende for tennistalentet. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.