Skip to main content

Råsterk Ruud vant igjen – tok sin tredje ATP-tittel

Casper Ruud fra Snarøya og Bærum kunne heve pokalen etter seieren i svenske Båstad søndag.

Casper Ruud fra Snarøya og Bærum kunne heve pokalen etter seieren i svenske Båstad søndag.

Foto: Anders Bjurö /TT

Casper Ruud (22) tok sin tredje ATP-tittel da han vant suverent i Swedish Open. 

Casper Ruud – Federico Coria 6-3, 6–3 

Søndag feide 22-åringen argentineren Federico Coria av grusen i svenske Båstad og tok dermed sin tredje ATP-tittel da han vant Swedish Open.

– Det har vært en utrolig uke, trolig den beste i livet mitt, sier Ruud etter finaleseieren.

I finalen mot Coria, som er ranket som nummer 77 i verden, hadde nordmannen få, om noen, problemer. 

Han ledet hele 4–0 i det første settet før 29-åringen fra Rosario tok sitt første game. Ruud kontrollerte settet inn til 6-3-seier.

Det andre settet åpnet jevnere, og argentineren holdt følge frem til 2–2. Etter det så Casper Ruud seg aldri tilbake. Riktignok rotet han bort noen matchballer, men seieren var aldri truet. 

Han har tidligere vunnet ATP-turneringer i Argentina og i Sveits. Den siste kom i mai i år.

– Jeg har hatt et veldig bra år, men ser ingen grunn til å stoppe nå. Jeg skal fortsette de neste ukene og månedene, og ha en bra siste halvdel av sesongen, sier 22-åringen.

Slo pappa Ruud

Med seieren i Båstad søndag gjorde han også noe som far og trener Christian Ruud ikke klarte. I 1995 spilte Christian Ruud finalen i den samme turneringen.

Men Christian Ruud tapte 4-6, 4–6 mot Fernando Meligeni for 26 år siden. Pappa Christian Ruud vant heller aldri en ATP-finale.

– Dette er en tittel for både meg og «farsan», sier Casper Ruud, ifølge rettighetshaver VG.

– Vi har vitset om det lenge. Jeg har blitt spurt 1000 ganger om når jeg skal gå forbi ham. Jeg tror at jeg har slått ham i det meste, og endelig kan Ruud-familien ta med trofeet hjem til Norge, sa Ruud, ifølge VG.

Store navn

Casper Ruud føyer seg nå inn i rekken av store navn som har vunnet turneringen i den svenske byen Båstad. 

Tidligere har blant annet Rafael Nadal, Mats Wilander og Björn Borg vunnet på rødgrusen i Sverige.

Etter seieren i Sverige vil trolig Casper Ruud klatre ytterlige to plasser på verdensrankingen, og mandag bli presentert som den 14. beste tennisspilleren i verden.

Casper Ruud fikk drøyt 41.000 euro for seieren, noe som tilsvarer snaut 430.000 norske kroner. Argentineren Federico Coria fikk også greit betalt for innsatsen. Han satt igjen med 29.500 euro for andreplassen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.