Skip to main content

Ny bragd – tror koronaperioden kan ha hjulpet Ruud

Casper Ruud er i ferd med å klarte helt opp i verdenstoppen i tennis. Tennisekspert mener at han har benyttet koronaperioden til sin fordel.

Casper Ruud er i ferd med å klarte helt opp i verdenstoppen i tennis. Tennisekspert mener at han har benyttet koronaperioden til sin fordel.

Foto: AP Photo/Jean-François Badias)

Mandag kommer Casper Ruud (22) til å være blant verdens 20. beste tennisspillere. Fredag tok han seg til semifinalen i en ATP 1000-turnering. 

RUUD-BUBLIK 2-0 (7–5, 6–1)

Fredag tok Ruud seg videre til semifinalen i ATP 1000-turneringen Madrid Open, etter å ha slått Alexander Bublik i kvartfinalen. Det skjedde dagen etter at han slo verdensfemmer Stefanos Tsitsipas i 3. runde. 

Ruud vant et jevnt førstesett og var helt overlegen i det andre settet - og spilte seg til semifinalen i Madrid Open. Der møter han vinneren av kampen mellom Matteo Berrettini og Cristian Garin.

Dersom han tar seg helt til finalen, venter vinneren av den andre semifinalen - hvor Dominic Thiem spiller mot Alexander Zverev.

Blitt bedre

Analysesjef i Norges Tennisforbund, Øyvind Sørvald, mener Ruud har blitt en bedre spiller under koronatiden. 

Han har fulgt Snarøya-spilleren Casper Ruud siden han var 12 år gammel, og kjenner tenniskometen bedre enn de fleste.

– Jeg er selvfølgelig ikke sikker, men jeg tror koronaperioden kan ha vært en fordel for Casper rent sportslig. Den har ført til at han har vært mer hjemme og gått gjennom ting i fred og ro. Backhand, serv og returer. Alt har blitt bedre, mener Sørvald.

Han understreker at både han og teamet rundt Ruud helst skulle vært koronaperioden foruten. 

– Men perioden med mye trening, kan helt sikkert ha vært en fordel for ham. Han har funnet roen til å jobbe med en del ting han ikke var så god på. Tennis er en utpreget presisjonsidrett. Det er ikke bare å pumpe jern og løpe i skogen.

– Casper har vært en ekstrem flink utøver i koronaperioden, sier han.

Herjet i Madrid

Denne uken har Casper Ruud herjet i ATP 1000-turneringen i Madrid. Torsdag leverte han kanskje sin beste prestasjon noensinne, da han slo verdensfemmeren Stefanos Tsitsipas i to strake sett.

Snarøya-spilleren hadde aldri slått en så høyt rangert spiller som Tsitsipas, som er verdens femte beste tennisspiller.

Topp 20

Allerede mandag vil Casper Ruud trolig være blant verdens 20 beste tennisspillere, når ATP presenterer sin ukentlige oppdatering av verdensrankingen.

Ifølge Sørvald, som også jobber som ekspertkommentator for Discovery, vil ikke hoppet fra 22. plass til det å være blant de 20 beste, ha så mye å si.

– Er du blant de 16 beste i verden, er du alltid seedet inn i turneringene. Regelen er at jo bedre seedet du er, jo antatt lettere motstand får du i de innledende rundene, sier Sørvald.

– Er du blant de 20 beste, kan du like gjerne bli blant de ti beste, selv om veien opp dit krever mange poeng. Hvert steg oppover listen nå, er tungt, sier han.

Han mener Casper Ruud har den fordelen at han ikke er redd, uansett motstander.

– De fleste vil være litt redde når de skal gå ut i krigen. Casper Ruud gleder seg til hver eneste fight. Han elsker det, mener Øyvind Sørvald.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.