Skip to main content

Nedtur for Casper Ruud – falt tre plasser

Casper Ruud er fortsatt en av verdens beste tennisspillere – selv om han falt tre plasser på rankinglisten til ATP:

Casper Ruud er fortsatt en av verdens beste tennisspillere – selv om han falt tre plasser på rankinglisten til ATP: 

Foto: AP PHOTO/WILFREDO LEE

Norges fremste tennisspiller Casper Ruud (23) faller tre plasser på den oppdaterte ATP-rankingen etter svake resultater de siste ukene. Han er nå nummer ti.

Nordmannen røk ut av ATP Masters 1000-turneringen i Madrid i 2. runde onsdag. Etter som at motstandere rundt gjorde det bra falt han flere plasser. Sjuendeplassen han falt fra er karrierebeste for Snarøya-spilleren Casper Ruud.

– Sammenlignet med fjoråret, da mye gikk min vei og jeg stadig vant kamper etter å ha reddet settballer og matchballer, har det vært litt stang-ut i det siste på grusen i Europa, sa Ruud til NTB etter Madrid-tapet.

Der gikk Carlos Alcaraz til topps, og noterte seg samtidig for ny bestenotering med sjetteplass. Han klatret fra niendeplass med seieren. Forbi Ruud klatret også canadiske Felix Auger-Aliassime og russiske Andrej Rubljov.

Roma

Etter finaletapet for Alcaraz i Miami Open på hardcourten tidlig i april, har ikke nordmannen tatt seg til semifinale i noen av de fire siste turneringene han har spilt.

Det gjelder Masters-turneringen i Monaco, ATP 500-turneringen i Barcelona, ATP 250-turneringen i München og sist Masters-turneringen i Madrid.

Neste turnering for Ruud er en ny Masters 1000-turnering, denne gang i Roma. Også den spilles på grus.

Casper Ruud har hatt enorme fremganger som tennisspiller de siste årene og i februar 2020 fikk han forbi faren, Christian Ruud, som tidenes beste rangerte norske tennisspiller.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.