Skip to main content

Nå har Casper Ruud spilt inn mer premiepenger enn pappa

Casper Ruud har spilt inn godt med premiepenger på tennisbanen. Her fra 3. rundekampen mot Roger Federer i French Open tidligere i år. 

FOTO: EVA GROVEN

Casper Ruud (20) har nå spilt inn mer premiepenger enn sin far Christian (47). Tirsdag tapte han åpningskampen i Next Gen ATP Finals. 

RUUD-KECMANOVIC 0–3 (3-4, 3-4, 2-4)

Tirsdag ble Casper Ruud den første nordmannen til å spille talentmesterskapet Next Gen ATP Finals, da han tuslet ut på banen i Milano til den første gruppespillskampen, mot kameraten Miomir Kecmanovic. De to har flere ganger spilt double sammen, blant annet under årets French Open. 

Next Gen ATP Finals samler åtte av verdens beste spillere under 21 år, og Ruud, som fyller 21 år i desember, spiller turneringen for første og siste gang. 

Passerte pappa 

Ruud er i gruppe med storfavoritten Alex de Minaur, Alejandro Fokina og tirsdagens motstander Kecmanovic. De to beste går videre fra gruppen til semifinalerunden. 

Ruud mottar 56.000 euro for å delta i turneringen. Vinneren av turneringen mottar 250.000 euro, et beløp som stiger til 429.000 euro dersom man vinner uten å ha tapt en eneste kamp. Ruud er rangert som nummer fire i turneringen. 

Det gjør at Ruud allerede har passert faren Christian Ruud i innspilte premiepenger gjennom karrieren. Ruud hadde før turneringen startet spilt inn 1.362.115 dollar, og med deltagerpremien passerer han 1.4 millioner dollar i Milano. Christian Ruud spilte inn 1.399.813 dollar gjennom sin karriere.

Det er spillerorganisasjonen ATP som holder styr på oversikten over pengepremier mottatt.

Tapte mot serber

I møte med kameraten Kecmanovic ble det jevnspilt, og de to holdt serve gjennom de første seks gamene. Turneringsformen opererer med kortere sett, og kampen gikk dermed til tiebreak allerede på 3–3 i det første settet. 

Der tok Kecmanovic raskt en 3-0-ledelse, før Ruud utlignet til 3–3. Kecmanovic slo tilbake, og vant det første settet med 7–5 i tiebreak.

Motstander Kecmanovic er rangert som nummer fem i turneringen, men skapte store problemer for Ruud også i påfølgende tiebreak i andre sett – hvor serberen igjen vant 7–5.

For det var et påfallende fravær av break mellom de to, som holdt serve ved enhver anledning frem til Kecmanovic brøt til 3–2 i tredje sett. Dermed kunne han serve inn seieren i åpningskampen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.