Skip to main content

Nå er Casper Ruud historisk – vant i Argentina

Casper Ruud vant Argentina Open, og ble med det tidenes beste norske tennisspiller. Her er han i aksjon i søndagens finale.

Foto: AP Photo/Gustavo Garello/Scanpix

Casper Ruud (21) vant Argentina Open og er historisk. Han er den første nordmannen som noen gang har vunnet en ATP-turnering. 

 PEDRO SOUSA – CASPER RUUD 1-6, 4-6: Aldri tidligere har en nordmann vunnet en ATP-turnering. Men søndag kveld skjedde det. Casper Ruud gjorde det lekende lett og enkelt mot portugiseren Pedro Sousa, og vant kampen ganske enkelt mot mannen som var rangert som nummer 145 i verden. 

På Twitter blir også tennisspilleren fra Snarøya hyllet av blant anner Rafa Nadal Academy.

– Fantastisk prestasjon

Øivind Sørvald er sportssjef i Norges Tennisforbund, og har fulgte Casper Ruud tett de siste årene.

– Det er en enorm prestasjon det å vinne en turnering på dette nivået. Det er bare å ta av seg hatten for det arbeidet Casper Ruud og teamet hans har lagt ned gjennom de siste årene, sier Øivind Sørvald.

– Resultatmessig har det kanskje gått enda raskere enn det vi hadde forvente, men Casper er veldig målbevisst. Når han sier at han skal være topp-50, så blir han det. I år har han sagt topp-30, og det ser jo lovende ut, sier han.

 – Det er hardt og målrettet arbeid gjennom hver enste dag, sier Øivind Sørvald. 

Her er Budstikkas oppdateringer fra kampen:

2. sett:

4–6. Game, sett og match for Casper Ruud! Brukte to matchballer for å ta det siste og avgjørende gamet. 

4–5. Pedro Sousa biter seg fast, og tok sitt fjerde game i det andre settet. Men nå kan altså Casper Ruud serve hjem game, sett og match..... 

3–5. Casper Ruud nærmer seg en historisk seier. Tar game nummer åtte i det andre settet, og nå er han bare ett game unna......

3–4. Sousa nekter å gi seg, og reduserer til 3–4. Han er bare et brudd unna å sørge for skikkelig match igjen. Men han må bryte, og han begynner å få dårlig tid …

2–4. Morsomt game, der portugiseren mesterlig reddet en ball, bare for å få den knallhardt tilbake. Nok et game til Ruud. 

2–3. Pedro Sousa klarer seg til håpet, og holder sitt eget servegame. Må likevel vinne bryte Ruuds serve snart. 

1–3. Ruud fortsetter uten de store problemene. Hold serven enkelt, og leder nå 3–1 i det andre settet. 

1–2. Portugiseren tar et game igjen. Er 31-åringen likevel ikke ferdig? 

0–2. Tar game nummer to i det andre settet også. Blankt. Han herjer rett og slett med Pedro Sousa.

0–1. For en knallstart på det andre settet for Casper Ruud. Bryter serven til Sousa med en gang, og dette virker som om det går veien for Casper.

1. sett:

1–6. Casper Ruud leder 40–0 før den lille pausen på grunn av at en av tilskuerne kollapset. Vinner gamet blankt, og vinner det første settet lett som en plett!

Drama på tribunen i Argentina. Som i lørdagens semifinale, kan det virke som om noen på tribunen har kollapset i den ekstreme varmen i Buenos Aires. Det er en liten pause i spillet.

1–5. Det virker som om Sousa sliter voldsomt med den venstre leggen, som er bandasjert. Tar seg stadig til bandasjen. Og taper også sitt andre servegame, og Casper Ruud leder nå 5-1!!! Nå server han for settet.

1–4. Strekt av 21-åringen fra Snarøya! Tar sitt eget servegame blankt. Cruiser mot det første settet – i 31 varmegrader i den argentinske hovedstaden.

1–3. Der tok portugiseren sitt første game. Holdt serven, og for ham var det strengt tatt nødvendig. Dermed er det fortsatt liv i den første settet. 

0–3. Ruud imponerer mot den ti år eldre portugiseren og tar også det tredje gamet uten for store problemer. 

0–2. Sousa åpnet servegamet prikkfritt, men Ruud kom fryktelig tilbake og tok gamet. Fantastisk start for nordmannen som brøt portugiserens servegame!

0–1. Casper Ruud åpner det første gamet greit, og går opp i 40–15 ganske kjapt. Tar servegamet uten store problemer.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.