Skip to main content

Millionsuksess for Ruud

Casper Ruud har god grunn til å smile. Natt til torsdag tok han seg videre til 3. runde i Australian Open. Bildet er tatt på et pressetreff i fjor høst.

Casper Ruud har god grunn til å smile. Natt til torsdag tok han seg videre til 3. runde i Australian Open. Bildet er tatt på et pressetreff i fjor høst. 

Foto: Knut Bjerke

Tennisspilleren Casper Ruud (22) fortsetter fremgangen i Australian Open.

CASPER RUUD – TOMMY PAUL (3-6, 6-2, 6-4, 7-5)

22-åringen fra Snarøya opplever en enorm suksess «down under». Natt til torsdag vant han 3–1 og ganske klart mot amerikanske Tommy Paul. Dermed er nordmannen klar for tredje runde i Grand Slam-turneringen Australian Open.

Starten på kampen mot Paul, som er rangert som nummer 53 i verden, var ikke like god. 23-åringen fra Florida vant det første settet 3-6, uten at det så ut til å stresse Casper Ruud nevneverdig.

Han slo tilbake og vant tre strake sett, og kunne dermed juble for en plass i 3. runde i Australian Open, som spilles i Melbourne.

– Det var tøft der ute i dag. Tommy Paul fikk en mye bedre start enn meg. Han bryter meg tidlig, og jeg kom litt for mye bakpå. Så bryter han meg en gang til, men så våkner jeg litt mer til live i andre sett der. Når man først får det første bruddet i det andre settet, så får man selvtillit og det hjelper på, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

Sikret 1,39 millioner

I den tredje runden møter han moldoveren Radu Albot. 31-åringen er rangert som nummer 85 i verden. De to har møtt hverandre én gang tidligere, og det var en kamp som Ruud vant.

Pengepremiene er store i Australian Open, og bare det å spille seg til 3. runde betyr at Casper Ruud er sikret en pengepremie på 1,39 millioner kroner – uansett hvordan det går mot moldoveren.

3. rundekampen spilles lørdag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.