Skip to main content

Klar for kvartfinale – øyner topp ti i verden

Casper Ruud håper å slå seg inn på topp ti i verden i løpet av året.

Casper Ruud håper å slå seg inn på topp ti i verden i løpet av året.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud hadde få problemer med å avansere fra åttedelsfinalen på grusen i Sverige torsdag. Nå jaktes topp-ti-plassering i verden før sesongslutt.

CASPER RUUD – HOLGER RUNE 2–0 (6-0, 6-2)

– Vi sa før sesongen at hvis vi ender topp 20, så skal vi være fornøyd. Men nå ser vi at topp ti er innenfor rekkevidde. Det er ikke umulig, sier Ruuds far og trener, Christian Ruud, til VG.

I dag er Casper Ruud rangert som nummer 16 i verden, med 900 poeng opp til 10. plass. Og etter å ha røket ut i første runde i Wimbledon, samt kvartfinalen i turneringens double, er tennisesset nå tilbake på favorittunderlaget grus. 

Først er det turnering i svenske Båstad. Deretter venter turnering i Gstaad og Kitzbühel.

I Båstad er Ruud for første gang i karrieren førsteseedet. 

– Det er jo alltid gøy å være førsteseedet. Det er fordi Casper har spilt bra i år, men det er jo ikke alltid den som er førsteseedet som vinner turneringene. Det er mange om beinet, sier Christian Ruud.

Grei seier

Torsdag begynte det godt for Casper Ruud i Båstad. Favoritten, som slapp å spille første runde i kraft av å være førsteseedet, knuste det danske stortalentet Holger Rune 2–0 i sett.

Etter å ha vunnet det første settet blankt, altså uten å avgi et eneste game, begynte Ruud også med 3–0 i det andre settet. Rune vant to servegame etter dette, men Ruud brøt på ny på stillingen 5-2, og vant kampen.

– Jeg spilte veldig bra, og føler meg veldig bra tilbake på grusen. Det er på det underlaget jeg har hatt mest suksess, og det er deilig å være tilbake i Båstad, sier Ruud ifølge VG.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.