Skip to main content

Håper Casper Ruud-suksess vil gjøre Norge til stornasjon i tennisverden

VANT IGJEN: Casper Ruud vant enkelt i Tsjekkia onsdag. Bildet er fra kampen mot Roger Federer i Roland Garros.

Norges Tennisforbund skal nå jakte Casper Ruuds tronarving. Erfaringene de har gjort seg er gull verdt, mener generalsekretær Alexander Kjær.

For helt siden Casper Ruuds første NM-gull som 15-åring i i 2014, har det blitt pratet om viktigheten av en stor norsk tennisprofil.

Det var generalsekretær i Norges Tennisforbund Alexander Kjær som tok til orde for at Casper Ruud kunne bli tennisens Thor Hushovd. Med sin bakgrunn i sykkelsporten, hadde han sett hva en stor profil kunne gjøre med interessen i Norge.

– Det er mange om beinet når det kommer til medieeksponering i Idretts-Norge, og vi ser hvor viktig det er med profiler. Selv har jeg bakgrunn fra sykkel, og ser hva en utøver som Thor Hushovd har klart å gjøre med interessen for sykkel her til lands, uttalte Kjær i 2015.

LES OGSÅ: Federer: – Det tredje settet kunne gått begge veier

Rollemodell

Fire år senere mener han tennisens Hushovd er på plass.

– Jeg vil si det. Vi står foran et fantastisk tiår i norsk tennis, med den beste ambassadøren vi drømme om. Casper er god sportslig og samtidig en fantastisk person. En rollemodell som vi håper kan motivere barn til å ta del i tennis, slik at vi kan bli en stornasjon også i tennis, sier Kjær, som i helgen var en del av en stor norsk delegasjon under Roland Garros-turneringen.

Norsk tennis har ingen «ny Casper Ruud» på trappene, men føler seg bedre skodd til å hjelpe frem nye talenter etter suksessen til Ruud.

– Mange vil nå få troen på at man kan lykkes, og samtidig har vi også dokumentasjon på hva som skal til, så mulighetene nå er større enn før, mener Kjær som mener Ruud vil gjøre det samme for norsk tennis, som Thor Hushovd gjorde for norsk sykkelsport.

LES OGSÅ: For første gang hadde Casper Ruud denne treneren på plass. Det ga mersmak

 

TROR PÅ STORHETSTID: Generalsekretær Alexander Kjær tilstede under Roland Garros-turneringen i tennis.

– Vanskelig å vite

Kjær mener det er vanskelig å plukke ut den neste store norske tennisspilleren i ung alder, og bruker tyske Alexander Zverev - rangert som verdens 5. beste tennisspiller - som eksempel.

– Veiene er uransakelige. Zverev topp tre i verden, et av de store talentene. Da han var ung og skulle kvalifisere seg til en U14-turnering i Stavanger, kom han ikke videre til hovedturneringen. Flere år senere er han en av de beste i verden. Det er umulig å si hvem som blir gode i så ung alder. Selv om vi ikke har noen som går inn i grand slam neste år, så har vi mange ivrige der ute, sier Kjær.

LES OGSÅ: Dette er den korte versjonen av tenniseventyret Casper Ruud

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.