Skip to main content

Gruskongen Ruud tok sin tredje strake tittel

Casper Ruud har vært i storform de siste ukene.

Casper Ruud har vært i storform de siste ukene.

Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias)

Regn og timelange pauser kunne ikke hindre Casper Ruud i å fortsette sommerens seiersmarsj. Lørdag kveld tok han sin tredje ATP-tittel på like mange uker.

Casper Ruud - Pedro Martínez 2-1 (6-1, 4-6, 6-3)

– Jeg skjelver i kroppen,  det føles fantastisk. Jeg var nervøs mot slutten og visste hva jeg spilte om, tre titler på rad er noe helt spesielt. Jeg er veldig glad for at disse tre ukene er over, smilte Casper Ruud i intervjuet med arrangørene etter kampen.

Ved to anledninger fikk finalen i Generali Open timelange avbrekk på grunn av regn, og først nærmere halv tolv falt avgjørelsen, da Ruud servet hjem det tredje og avgjørende settet. 

– Vi visste at været var usikkert, så jeg var forberedt. Det handlet bare om å holde konsentrasjonen, og det var like tøft for oss begge, fortsatte Ruud i seiersintervjuet.

Dette var hans femte ATP-tittel, og den tredje bare i juli. En prestasjon få andre kan matche.

– Skulle Casper gå ubeseiret gjennom tre turneringer på rad, vil det være en vanvittig prestasjon. Jeg tror det bare er spillere som Rafael Nadal som har gjort noe slikt, så det sier noe om nivået han er på nå, sa Svein-Espen Lindås Olsen, Eurosport-kommentator og trener i Stabekk Tennisklubb, til Budstikka tidligere i uken.

Ifølge ATPs egne nettsider er Ruud den første spilleren som vinner tre ATP-turneringer på rad på ti år. I 2011 vant skotske Andy Murray både i Bangkok, Tokyo og Shanghai i løpet av tre uker i oktober.

Fører til rankinghopp

Lørdagens seier gjør at den norske tennisstjernen klatrer på ATP-rankingen. Når den oppdateres mandag, vil Ruud passere både argentinske Diego Schwartzman og polske Hubert Hurkacz og gå opp på 12. plass, hans beste plassering noensinne.

– Casper har knekt noen koder. Nå har han en voldsom kommando ute på banen, sa Ruuds analysesjef Øivind Sørvald til Budstikka før Generali Open.

Ruud åpnet sterkt allerede i det første settet mot Martínez, som var i sin første ATP-finale i karrieren.

På stillingen 2-1 klarte Snarøya-mannen å bryte serven til Martínez og gå opp til 3-1 i første sett.

– Det er en så påskrudd Ruud vi ser her. Festtennis, utbrøt kommentator Sverre Krogh Sundbø under VGs direktesending da nordmannen nok en gang klarte å bryte spanjolens serve og gikk opp til 5-1.

22-åringen fortsatte å serve solid, og han tok første sett med sifrene 6-1.

– En kanonkule av en serve. Ruud gruser motstanderen og holder lekestue ute på grusen, sa kommentator Sundbø.

Slet etter pausene

Etter første sett måtte kampen stoppes for første gang, men etter litt over en times opphold var finalistene tilbake på grusen.

Martínez virket piggere i andre sett. Han ledet 2-1 da været nok en gang tvang frem et langt avbrekk, og arrangørene satte på den gamle Travis-hiten «Why Does It Always Rain on Me».

Etter tre og en halv time med regn, tysk partymusikk og entusiastiske speakere kunne publikum omsider juble for at spillerne kom tilbake på grusen.

Ruud servet inn et raskt game, før han begynte å gjøre en rekke feil, samtidig som Martínez viste at han ikke tenkte å gi seg uten kamp.

– Det at det er blitt litt seigere på banen, gjør det enklere for ham å svare på Ruuds harde slag. Forholdene favoriserer Martínez, sa Sundbø like før spanjolen gikk opp til 4-3 i andre sett.

– Jeg sitter med en følelse av at denne kampen ville vært ferdig på en time og et kvarter i Ruuds favør om det ikke var for regnværet, fortsatte han før 24 år gamle Martínez, ranket som nummer 97 i verden, tok det andre settet.

I det tredje og avgjørende settet klarte Ruud å bryte serven både til 2-1 og 4-1. Til slutt tok han det siste settet 6-3, og seieren var et faktum.

Ruud fikk 41.145 euro for triumfen i Kitzbühel. Det tilsvarer i overkant av 430.000 norske kroner.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.