Skip to main content

Gruskongen Ruud tok sin andre strake tittel

Casper Ruud vant i Båstad sist helg. Søndag vant han enda en ATP-tittel.

Casper Ruud vant i Båstad sist helg. Søndag vant han enda en ATP-tittel.

Foto: Foto: Anders Bjurö / TT /

Casper Ruud sto over OL, men hanker inn turneringsseire. Søndag tok han sin andre på en uke – og nå har han nest flest totalt i år.

CASPER RUUD – HUGO GASTON 2–0 (6-3, 6-2)

– Det er fantastisk det vi er vitne til. Det er ytterst sjelden vi ser en spiller vinne to strake turneringer, sa Eurosports kommentator Svein-Espen Lindås Olsen da Ruud kunne juble for sin andre turneringsseier på en uke.

For i stedet for å reise til Tokyo og delta i De olympiske leker – på hard court – har Ruud blitt i Europa. Her deltar han i grusturneringer – og så langt har både Swedish Open og Swiss Open blitt vunnet.

Hans tredje og fjerde ATP-titler.

– I disse to ukene var dette den tøffeste kampen for meg, sa Ruud i et intervju med arrangøren etter søndagens seier, mot franskmannen Hugo Gaston.

– Jeg måtte være på mitt beste på de viktige poengene, og heldigvis kunne jeg være det i dag. Jeg vet hvor mye hvert poeng betyr på grusen. Det var nøkkelen til å vinne.

Han var avmålt med tanke på hvor sterkt det er å vinne to turneringer på rad.

– Spillere som Rafael Nadal og Novak Djokovic har vunnet flere enn to på rad før, så det er ikke en altfor stor prestasjon. Men det er godt å vite at jeg kan vinne «back-to-back», sa Ruud ifølge VG.

Topp 3 på grus

Men Snarøya-spilleren har herjet på grusunderlaget denne sesongen. Som TV2 tidligere har omtalt – statistikksiden ultimatetennisstatistics.com viser at Ruud, på grus, er på tredjeplass i antall poeng, games og sett vunnet i prosent.

Ruud har vunnet 25 av sine 30 kamper på grus i år, ifølge tennislive.net. Dette var hans syvende strake seier, og han har nå nest flest turneringsseire på ATP Touren i 2021 med sine tre – bare bak verdens beste tennisspiller, Novak Djokovic, som har fire. Tre av Djokovics seire er imidlertid grand slams, det største i tennis, mens Ruuds seire er på ATP 250-nivå, det laveste rangerte på ATP-touren.

I turneringen i Sveits var heller ikke Ruud førsteseedet, slik han var i Båstad. Men både Denis Shapovalov og Roberto Bautista Agut, rangert som henholdsvis nummer ti og 16 i verden, røk tidlig ut.

Brutt frem og tilbake

Gaston hadde tre muligheter til å bryte Ruud allerede i første game, etter at det tidlig sto 0-40, men Snarøya-spilleren reddet seg fint inn og vant gamet. Også i sitt andre servegame måtte Ruud redde seg inn fra å bli brutt.

Deretter ble det imidlertid brudd på brudd – Ruud brøt først Gaston, før det ble gjengjeldt. Men Ruud slo tilbake, og brøt Gaston på ny. Etter dette holdt servegamene inn, og Ruud vant første sett 6–3.

I andre sett brøt Ruud sin motstander umiddelbart. Dermed hadde Snarøya-spilleren finalen i sin hule hånd. Og når han brøt sin motstander på 4-2, etter et maratongame, kunne han serve hjem sin fjerde tittel i det neste.

Gode penger

For turneringsseieren vinner Ruud rett i underkant av 450.000 kroner. Han nærmer seg også stadig topp ti i verden. Ruud er i dag nummer 14.

Dermed er mulighetene også stadig større for at Ruud er blant de åtte deltagerne som får være med i ATP-finalen i Torino i slutten av sesongen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.