Skip to main content

– Gøy å se at hver gang vi spiller her kommer det flere og flere folk

Casper Ruud hadde få problemer med å vinne for Norge i Davis Cup fredag.

Casper Ruud hadde få problemer med å vinne for Norge i Davis Cup fredag.

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud gjorde kort prosess i sin kamp i Davis Cup i Oslo. To forholdsvis greie sett ble vunnet.

CASPER RUUD – KHUMOYUN SULTANOV 2–0 (6-3, 6-3)

NORGE – USBEKISTAN 2–0 (Kampen pågår)

– Det er dette Davis Cup handler om, å få hjemmebanefølelsen, «hjemmesupportfølelsen» og hjemmepublikum. Det følte jeg virkelig i dag, og det er gøy å se at hver gang vi spiller kamper her kommer det flere og flere folk og ser på, sier Casper Ruud til Discovery etter seieren fredagens Davis Cup-kamp mot Khumoyun Sultanov.

Kampen ble spilt på Hasle i Oslo - ikke langt fra der Ruud vokste opp, på Snarøya.

– Det er veldig gøy å spille her, det er nærmest fullsatt i dag. Det er morsomt, siste kamp vi spilte i fjor før koronaen kom, var nettopp her, i Davis Cup mot Barbados, og vi vant. Selv om koronaen fortsatt er her klarte vi å være vertskap i denne kampen, sier Ruud.

22-åringen hadde få problemer i kampen mot Sultanov. Dermed sørget han for at Norge ledet 1–0 i kampen mot Usbekistan. Lagkamerat Viktor Durasovic fra Oslo vant også sin kamp fredag, 2-0 mot Denis Istomin - og Norge leder dermed 2-0 mot asiatene.

Davis Cup går helt tilbake til år 1900, og er en slags VM i tennis. Nasjonene spiller nå en kvalifisering, og de 16 beste landene går til finalene i Madrid. Norge er rangert som nummer 46 i Davis Cup-sammenheng, mens Usbekistan er rangert som nummer 25.

– Noe forbedring må være til i morgen

– Det er en ganske bra match, egentlig. Motstander spiller til tider bedre enn det rankingen tilsier synes jeg. Jeg har to litt slurvete servegame, men han stresser meg litt og gir harde returer tilbake, sier Ruud til Discovery etter kampen.

Sultanov er rangert som nummer 418 i verden og Ruud som nummer ti, men Ruud skryter av motstanderen – og Snarøya-gutten sier samtidig at planen var å variere spillet mye, og å prøve å få inn noen harde server.

– Jeg gjør det veldig bra i åtte av ti game. Men noe forbedring kan det være til i morgen også, påpeker Ruud.

Får skryt

Tennisesset høster også skryt av Øivind Sørvald – tennisekspert i Discovery. Han er også utviklingsansvarlig i Norges Tennisforbund og analysesjef for Team Ruud.

– Dette synes jeg var veldig, veldig bra. Han var veldig god og servet bra i dag. Han holder trykket, varierer og gjør de tingene han så denne spilleren ikke mestret så godt. De har gjort en god jobb før kampen, sier Sørvald til Discovery.

Ruud brøt usbekerens første serve fredag. Deretter vant de hver sin serve videre i første sett, slik at Ruud til slutt vant 6–3.

På 2–2 i andre sett brøt Ruud sin motstander – og i usbekerens neste servegame brøt Ruud igjen. Dermed var kampen mer eller mindre avgjort, selv om Ruud ble brutt i sitt servegame da han ledet 5–2. Det gjorde imidlertid ingenting. Ruud brøt nemlig tilbake rett etter, og vant også andre sett 6–3.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.