Skip to main content

Foreløpig mål: Blant de ti beste juniorene i år

MEKTIG ARENA: Casper Ruud, med det mektige historiske Wimbledon-anlegget i bakgrunnen.
MEKTIG ARENA: Casper Ruud, med det mektige historiske Wimbledon-anlegget i bakgrunnen.

Landets beste tennisspiller var skuffet etter tap i Wimbledon, men dagene blant verdensstjernene har økt stortalentets lyst til å bli best.

WIMBLEDON/LONDON: – Det er her jeg vil være, blant de aller beste, sier Casper Ruud.

I bakgrunnen høres de enorme jubelbrølene fra den mektige centercourten på Wimbledon. Det ærverdige anlegget i Sør-London huser verdens mest prestisjetunge tennisturnering, hvor de beste spillerne kjemper på perfekte gressbaner med tennishistorie så dypt som røttene strekker seg ned i jorden.

For en tennisspiller finnes det ingen ting større, ei heller for Casper Ruud.

– Handler om å få ballen inn

Mens landsmann Viktor Durasovic gikk videre til dagens tredje runde, måtte Ruud se seg slått av Alvaro Lopez San Martin (18) tirsdag.

 

I SLAGET: Casper Ruud tapte den andre runden i Wimbledon-turneringen tirsdag, men er mer motivert enn noen gang for å satse mot toppen.
I SLAGET: Casper Ruud tapte den andre runden i Wimbledon-turneringen tirsdag, men er mer motivert enn noen gang for å satse mot toppen.

Begge stortalentene leverte solide servegame i det første settet, som endte 6-7, favør San Martin, men Ruud klarte ikke å komme tilbake etter en brutal start på det andre settet. Han måtte til slutt gi tapt på stillingen 3–6.

Etter kampen brukte han mye tid for seg selv, før han trasket ut på baneområdet igjen. Et tap er alltid vondt, spesielt for dem som elsker å vinne.

– Selv om det ikke er verdens undergang, vil man så gjerne gjøre det bra her i Wimbledon, sier Ruud, som mener at han ikke var preget av stundens alvor, med centercourten bare noen få tennisslag unna.

 

Følger med: Mor Lele (t.v.) og trener Pedro Rico (midten) følger spent med.
Følger med: Mor Lele (t.v.) og trener Pedro Rico (midten) følger spent med.

– Man går på en måte inn i en spesiell modus, og glemmer litt hvor man er underveis i kampen. Der og da handler alt om å få den forbanna ballen inn, smiler Ruud.

Nye mål

16-åringen tok Norge med storm da han sikret seg NM-tittelen bare 15 år gammel forrige sommer.

Siden den gang har han hatt over 200 reisedøgn verden rundt, og nærmere 25 treningstimer i uken – ved siden av skolearbeidet. Det er liten tvil om at unge Ruud er en mann med ambisjoner som forteller om veien videre:

– Målet er å være blant de ti beste juniorene allerede i år. Det er en voldsom mengde arbeid som gjenstår, men drømmen er å kunne være topp 100 innen jeg er 22 år. Jeg vil være her på disse turneringene, spille mot de beste og en gang kanskje bli den aller beste, sier Ruud, som nå er rangert som verdens 14. beste junior.

Mange om beinet

De ambisjonene er som musikk i ørene til mangeårig tennistrener, og NTG-lærer, Pawel Strauss. Han har trent spillere gjennom 40 ulike Grand Slam-turneringer, og vet godt hva som kreves for å nå toppen.

– Det er veldig mange om beinet der ute, og spillerne holder på lengre nå enn de gjorde tidligere. Det gjør at spillere også slår igjennom senere, kanskje ikke før de er 25 år. Derfor er det viktig med spillere som har ambisjoner. Spillere som Casper og Viktor, forteller Strauss.

 

FØR KAMP: Spanske Alvaro Lopez San Martin ble for sterk i runde to.
FØR KAMP: Spanske Alvaro Lopez San Martin ble for sterk i runde to.

– Det er veldig mange tennisspillere i Norge som har talent, men som gir seg i alderen der man virkelig må satse for å ta det siste steget. 99 prosent av talentfulle tennisspillere i landet må nedprioritere sporten når studiene kaller, og da er det forfriskende å se at noen våger å ta det ekstra steget, sier Strauss, som er til stede på Wimbledon.

Videre i double

Selv om  Ruud røk ut av singleturneringen i Wimbledon tidligere denne uken, går det på skinner sammen med serbiske Miomir Kecmanovic i double-turneringen. Fredag slo de amerikanerne William Blumberg og Reilly Opelka med sifrene 4-6, 6–3 og 9-7, og dermed gikk de to videre til semifinalen.

Turneringen avsluttes denne helgen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.