Skip to main content

Federer: – Det tredje settet kunne gått begge veier

SKRØT AV RUUD: Roger Federer var full av lovord om sin norske motstander fredag. Casper Ruud gjorde sine saker godt, men ikke godt nok.

PARIS: Casper Ruud benyttet anledningen mot Roger Federer til å vise at han ikke ville bli noen kasteball. Etter kampen fikk han skryt - og råd - av Roger Federer.

CASPER RUUD - ROGERER FEDERER 3-6, 1-6,  6-7 (8-10)

20-åringen fra Snarøya yppet seg i møtet med tidenes mestvinnende tennisspiller.

Etter kampen hastet Ruud videre til sin doublekamp, mens Federer tok seg tid til å møte pressen. Der kom godordene om Casper Ruud.

– Det tredje settet kunne gått begge veier, og det var gøy å se han henge med. Jeg likte det jeg så av han, sier Federer om Ruud etter kampen, og fortsatte:

– Jeg ser han vil bli god i fremtiden. Han er en rolig spiller, og det er ikke noe grynting eller tull underveis i kampen. Det er fint å møte sånne spillere, sier Federer.

LES OGSÅ: Amélie, Andrea og Nora fulgte idolet Casper fra Snarøya

Ga råd til Ruud

Tennislegenden fikk flere spørsmål om hvilke råd han har til sin unge kollega. Han mener Ruud nå er på et nivå der teknikken nærmest kun kan finpusses, og at han nå må være nøye med hvem han omgir seg med.

– Det viktigste er hvem du har rundt deg i hverdagen, for du trekker mye til deg fra dem. Det handler om å ha en god arbeidsmoral, for på dette punktet er teknikken mer eller mindre satt. Profesjonaliteten lærer man hver eneste dag, og det er gøy for Casper å oppleve hvordan alle er på anlegget og i garderoben blant de andre spillerne, sier 37-åringen med 20 Grand Slam-titler under beltet. 

Etter kampen var den en stolt Christian Ruud som konkluderte med at sønnen gjorde det vanskelig for Federer i Paris.

– Jeg var stolt av han i siste sett, sier Ruud senior, som mente kampen var en morsom opplevelse.

Sammen med resten av familien så han kampen fra spillerboksen på tribunen, hvor Federer trengte 2 timer og 11 minutter på å slå nordmannen.

LES OGSÅ: Desperat jakt etter Ruud-billetter i Paris: – Fikk tilbud om billetter for 800 (!) euro

Tøft i 2. sett

Første sett åpnet med at begge spillere var sikre i sine egne servegame, og fulgte hverandre til 3–3. I settets syvende game fikk imidlertid den sveitsiske legenden bruddet han trengte og gikk opp til 5–3 etter å ha vunnet også sin egen serve. Da 37-åringen brøt neste game, var settet ferdigspilt.

I det andre ble det langt tyngre, og på 0–5 fikk endelig Ruud lønn for strevet da han spilte et solid servegame og slapp å se 0-en i det andre settet – men måtte tåle 1–6.

Siste sett endte i tiebreak. Spillerne fulgte hverandre til 3-3, før Federer fikk 6–4 og to matchballer. Ruud reddet begge og utlignet til 6–6. og nytt sidebytte. Casper fikk settball, men Federer avgjorde til slutt kampen på sin fjerde matchball.

LES OGSÅ: Sammenlikner Ruud–Federer med Norge–Brasil

Utrolig underholdning

Idrettssjef i Tennisforbundet, Øivind Sørvald, konstaterer at Casper Ruud antagelig ikke er fornøyd med de to første settene. - Federer slo 52 vinnere, han spilte et enormt bra spill. Man må være fornøyd med det tredje settet, men ikke med utfallet av kampen, uttalte Sørvald på Eurosport.

Han la til at turneringen sett under ett så har Casper Ruud vært en usedvanlig bedre utgave enn i fjor.

I det første og tredje settet var han absolutt med. En veldig fin og stor opplevelse og utrolig underholdning, sa Sørvald.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.