Skip to main content

Dobbel seier for Ruud i Paris

Casper Ruud cruiser videre i turneringen i Paris, og er klar for kvartfinale.

Casper Ruud cruiser videre i turneringen i Paris, og er klar for kvartfinale.

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud er klar for kvartfinale i Masters 1.000-turneringen i Paris. Seieren torsdag kveld gsendte han i tillegg til det svært gjeve ATP-sluttspillet.

Torsdag kveld møtte tennisesset fra Snarøya amerikanske Marcos Giron i åttendedelsfinalen i Masters 1.000-turneringen i Paris.

Amerikaneren, som ligger på 57. plass på rankingen, ga ikke Ruud spesielt store problemer. Første sett gikk forholdsvis raskt unna med 6-2. 

I det andre settet klarte ikke Giron å holde følge lenger enn til 1-1 før han ble brutt av nordmannen. Derfra så ikke Ruud seg tilbake, og tok settet overlegent 6-1.

I kvartfinalen får Ruud en real tysk nøtt han må knekke når verdens fjerde beste tennisspiller, Alexander Zverev, står på motsatt banehalvdel. Kampen spilles fredag.

Ruud gikk rett inn i 2. runde av turneringen ettersom han er sjetteseedet. I 2. runde-kampen på tirsdag knuste han nummer 38. i verden, Alexander Bublik fra Kasakhstan, 6-4, 6–0.

Historisk bragd

Den aller største triumfen torsdag var at avansementet til kvartfinalen også sikret Ruud en plass i ATP-sluttspillet, der bare de åtte beste spillerne i verden får billett. Det har ingen nordmann gjort tidligere.

Ruud er sikret 180 rankingpoeng med kvartfinaleplassen, og ettersom briten Cameron Norris og italienske Jannick Sinner er ute av Paris-turneringen, er det nå ingen som kan ta fra Ruud en plass i ATP-sluttspillet.

Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Andrej Rubljov og Matteo Berrettini er allerede kvalifisert. Ruud har nå sikret seg den syvende plassen, mens flere spillere kjemper om den siste.

Sluttspillet spilles i Torino i Italia, og varer fra 14.-21. november. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.