Skip to main content

Casper Ruud vant finalethriller i ATP-turneringen i Buenos Aires

Casper Ruud under finalen i Argentina – som han til slutt vant.

Casper Ruud under finalen i Argentina – som han til slutt vant.

Foto: AP Photo/Gustavo Garello

Casper Ruud så ut til å bli slaktet som et lam av Diego Schwartzman, men kriget som en løve og vant finalethrilleren i ATP-turneringen i Buenos Aires.

CASPER RUUD - DIEGO SCHWARTZMAN 2-1 (5-7, 6-2, 6-3)

Det er Ruuds sjuende tittel på ATP-touren så langt i karrieren.

Ruud vant i Buenos Aires for to år siden og var favoritt i årets finale mot fjorårsvinneren, som spiller på hjemmebane. I en intens og jevnspilt tennisfinale, leverte de to duellantene spill helt i verdensklassen.

– Det betyr mye, det er første gangen jeg har måttet forsvare en tittel. Dette gir meg selvtillit for resten av sesongen, sa Ruud i seiersintervjuet.

Schwartzman tok første stikk da han vant 7-5 i første sett. Ruud hadde settball tidligere i settet, men feilet. Nordmannen bet tilbake med en knusende 6-2-seier i andre sett. Etter å ha lyktes først på bruddball nummer ti, stjal han poeng i Schwartzmans serve for andre gang med en lekker slice ned linjen og avgjorde til 6-2.

I tredjesettet mistet Schwartzman det helt. Han ga fra seg to blanke servebrudd tidlig i settet, og Ruud kunne sikre seg tittelen med 6-3.

– Kriget

– Det var mye opp og ned. Det var en bra kamp. Diego spilte bra i første sett, jeg slet med å sette de avgjørende poengene. Vi var nok begge litt nervøse, sa Ruud.

– Jeg prøvde å krige og holde meg inne i det hele kampen, jeg vet hvordan en tenniskamp kan snu. Og heldigvis gjorde den det i dag, sa Ruud.

Han er en populær mann i Buenos Aires. Også søndag leverte han deler av seiersintervjuet på spansk.

Ruud er rangert som nummer åtte i verden, mens Schwartzman er nummer 15. Nordmannen har vunnet 19 kamper på rad på grusen i ATP 250-klassen og er ubeseiret i den klassen siden mai i fjor.

På det tiende skulle det skje

I finalen søndag ga nordmannen alt og viste mental styrke i det som ble en kraftanstrengelse av de sjeldne.

Schwartzman vant det første settet 7-5, men Ruud brøt endelig sin argentinske motstander på sin tiende mulighet - til 4-2. Deretter fulgte Ruud opp med et rent servegame. Da hadde han argentineren på gaffelen. Da Ruud fulgte opp med en lekker slice som sikret 6-2, var det klart for et avgjørende tredje sett.

Høy temperatur og kald Ruud

Dette settet startet med at en frustrert Schwartzman klaget på dommeren. Publikum hev seg på. Temperaturen var høy. Ruud holdt hodet kaldt. Argentineren kokte over. Mens Schwartzman brukte mer tid på dommeren, viste Ruud trykk i backhanden og fikk opp lengden. Det ga tre nye bruddballer i Schwartzmans første servegame. Da fikk Ruud et blankt servebrudd.

Etter at argentineren brøt tilbake på direkten, skjedde det samme igjen. Ruud fikk et blankt servebrudd og gikk opp i 3-1. Et rent servegame senere ledet Ruud 4-1. Til slutt vant han altså 6-3  det tredje settet, og 2-1 i sett.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.