Skip to main content

Casper Ruud tilbake på karrierebeste

Casper Ruud er tilbake på 16. plass på verdensrankingen. Nå blir han noen dager på Mallorca, før han torsdag reiser til Paris og Rolland-Garros.

Casper Ruud er tilbake på 16. plass på verdensrankingen. Nå blir han noen dager på Mallorca, før han torsdag reiser til Paris og Rolland-Garros. 

Foto: Knut Bjerke

Seieren i Genève sendte igjen Casper Ruud (22) opp på en 16. plass på verdensrankingen.

Det ble klart da verdensrankingen ble oppdatert mandag. 16.-plassen på verdensrankingen er en tangering av 22-åringens beste plassering, som han hadde for to uker siden.

Lørdagens turneringsseier i Genève ga 22-åringen fra Snarøya 250 nye ATP-poeng og dermed tilbake 16-plassen.

Topp 10-rangeringen er for øvrig uendret med Novak Djokovic på topp foran Daniil Medvedev og Rafael Nadal. Rankingen gjør at Ruud blir seedet for første gang i Roland-Garros og unngår å møte noen av de åtte øverst seedede før fjerde runde. Roland-Garros, eller French Open, som mange kaller den, begynner for Casper Ruud i neste uke. Kvalifiseringen er allerede i gang.

Mallorca

– Vi er nå på Mallorca, der vi skal trene og roe oss ned frem til onsdag. Deretter reiser vi til Paris torsdag, sier trener og pappa Christian Ruud til Budstikka.

På Mallorca skal de trene ved Rafa Nadal Academy på den spanske ferieøya, et akademi som Ruud også har vært tilknyttet i noen år. 

Christian Ruud sier at sønnen er proppfull av selvtillit foran turneringen i Paris. 

– Det er selvfølgelig god stemning etter at han vant i Sveits. Målet i Paris er først og fremst å bli med helt til andre uke, det vil si minst fjerde runde. Klarer han det, kan alt skje, sier Christian Ruud.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.