Skip to main content

Casper Ruud til Sverige for å vinne

Casper Ruud skal igjen forsøke seg på grus. Denne gangen er det i Sverige og Båstad.

Casper Ruud skal igjen forsøke seg på grus. Denne gangen er det i Sverige og Båstad. 

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud (22) har store planer for grusturneringen i svenske Båstad. 

Tennisspilleren har ristet av seg skuffelsen fra singelturneringen i Wimbledon, der han ble slått ut i første runde av Jordan Thompson. 

Selv om han tok seg helt til kvartfinalen i gressturneringen i double, sammen med sin svenske makker André Görnasson, er det grus som er underlaget for nordmannen.

Denne uken skal han forsøke seg på rødgrusen i den svenske tennisbyen Båstad. I ATP 250-turneringen i Sverige er 22-åringen fra Bærum seedet som nummer én.

– Målet er å vinne turneringen, sier Ruud rett ut til Eurosport.

– Men det er mange gode spillere i turneringen, og jeg må være på toppnivå gjennom hele turneringen for å klare det, sier Casper Ruud til Eurosport.

Han er en av favorittene i turneringen, sammen med Fabio Fognini (ranket 31 i verden) og chilenske Cristian Garin (ranket 18 i verden).

Falt to plasser

På listen over verdens beste tennisspillere, som ble presentert mandag, hadde Casper Ruud falt to plasser – til nummer 16. For noen uker siden var han rangert så høyt som nummer 14 i verden.

Årsaken til fallet var den tidlige exiten av gressturneringen i London, i tillegg til at flere av hans nærmeste rivaler gjorde det godt i Wimbledon.

Nå er det altså igjen grus som gjelder for 22-åringen fra Snarøya, et underlag som er favorittdekket til Casper Ruud.

– Grusunderlag ligger mer i blodet mitt enn det gress gjør. Jeg har spilt mer på grus, så jeg glemmer ikke det så fort, sier Ruud.

Walkover

– Han har hatt noen treningsdager på grus nå frem til første kamp, så Casper er klar. Vi har vært en liten periode hjemme i Norge og trent godt her. Kroppen føles bra, sier pappa og trener Christian Ruud til NTB.

Christian Ruud er treneren til sønnen Casper Ruud.

Christian Ruud er treneren til sønnen Casper Ruud. 

Foto: Knut Bjerke

Casper Ruud får, grunnet sin høye seeding, walkover helt frem til 16-delsfinalen. Der møter han vinneren av Radu Albot fra Moldova og danske Holger Rune.

Ruud spiller sin første kamp onsdag eller torsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.