Skip to main content

Casper Ruud tapte tennisdrama i Paris

Casper Ruud var gjennom en tenniskamp av dimensjoner i Paris fredag.

Casper Ruud var gjennom en tenniskamp av dimensjoner i Paris fredag. 

Foto: AP Photo/Jean-François Badias)

Casper Ruud (22) sin drøm om å suksess i Roland-Garros er over. 

CASPER RUUD – ALEJANDRO DAVIDOVICH FOKINA 2–3 (6-7, 6-2, 6-7, 6-0, 6-8)

For et drama det ble i den franske hovedstaden fredag ettermiddag. 

Gnistrende tennis, litt mindre gnistrende tennis, regnværsopphold og kjefting på dommer. Jo da, 3. runde kampen mellom nordmannen Casper Ruud og Alejandro Davidovich Fokina hadde det meste.

På forhånd var nordmannen storfavoritt. Ruud er rangert som nummer 16 i verden. Davidovich Fokina er såpass langt ned som en 46. plass.

Til slutt – etter godt over fire timer på grusen i Paris – endte det med tap for Casper Ruud. 

– Det var bittert at det røk på slutten. Casper klarte ikke å vippe de viktige poengene i sin favør, sier pappa og trener Christian Ruud.

Han innrømmer at sønnen ikke var veldig fornøyd etter kampen.

– Han er deppet og skuffet over at det ikke gikk veien. Sånn er tennis. Han må akseptere et tap.

Verdensmesterskap

Casper Ruud tok kampens første poeng, men fikk faktisk en breakball imot i det første gamet, før han til slutt vant det viktige åpningsgamet.

I Ruuds andre servegame returnerte spanjolen glimrende, og spilte seg til tre breakballer på rad. Men Ruud forsvarte seg mesterlig og nullet ut alle tre og vant gamet.

 I det fjerde gamet var det 21-åringen fra Malaga som servet, og da fikk vi også kampens første servebrudd. Heldigvis gikk det til nordmannen.

Men i gamet etter stoppet det helt for 22-åringen fra Snarøya, og Alejandro Davidovich Fokina brøt nordmannens serve blankt. Det første settet ble uansett et verdensmesterskap i å bryte serven, så Ruud slo tilbake i det påfølgende gamet og gikk opp i 4–2.

Derfor var det kanskje ikke så merkelig at Alejandro Davidovich Fokina brøt tilbake og tok det syvende gamet i det jevne settet. Begge vant sine to påfølgende servegame, før Ruud fikk settball i det tiende gamet. Men spanjolen reddet seg inn – igjen. 

Det første settet gikk til tiebreak, og der styrte spanjolen. Han vant tiebreaket 7-3, og trengte bare tre setteballer før han tok det viktige førstesettet.

Ruud kom tilbake på grusen i Paris som en vinner og en helt forandret spiller, etter en liten pause og en diskusjon med dommer. Han vant det andre settet suverent 6–2. 

Regnavbrudd

Det tredje settet begynte også kronglete for nordmannen. Men etter å ha ligget under 0-2, kom nordmannen tilbake. Likevel ble også det tredje settet et drama og også det settet gikk til tiebreak. 

Igjen endte det ikke bra for Casper Ruud, som igjen tapte et tiebreak 6-8, etter å blant annet å ha rotet bort én settball. 

Det fjerde settet ble en kopi av det andre settet og bæringen var suveren. 

Ruud irritert

Nordmannen fra Bærum brukte også tid og krefter på å henvende seg til dommeren. Han mente at hans kollega på den andre siden av nettet brukte for lang tid på å bytte racketene og at han tok for lange pauser.

I det femte og avgjørende settet fulgte de to rivalene hverandre, og holdt servegamene i de ti første gamene. Casper Ruud hadde kniven på strupen i det 11. gamet, og tapte til slutt serven i det ellevte gamet.

Spanjolen hadde først en matchball. Den reddet Ruud mesterlig. Den andre matchballen reddet han også. Og den tredje. Og den fjerde. Og så lurte spanjolen Ruud med en underarmsserve. 

På den femte settballen satt den, og Casper Ruud er ute av Roland-Garros.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.