Skip to main content

Casper Ruud tapte mot «nye Nadal»

Casper Ruud gikk på et surt tap mot 17 år gamle Carlos Alcaraz fra Spania i kvartfinalen i Marbella fredag kveld.

Casper Ruud gikk på et surt tap mot 17 år gamle Carlos Alcaraz fra Spania i kvartfinalen i Marbella fredag kveld.

Foto: Knut Bjerke

Det ble bråstopp i kvartfinalen i ATP-turneringen i Marbella for Snarøya-spilleren.

Som tredjeseedet i turneringen hadde Casper Ruud walkover i første runde på den spanske solskysten, midt mellom Málaga og Gibraltar.

I andre runde slo det norske tennisesset italienske Gianluca Mager, nummer 91 på verdensrankingen, i to strake sett.

Fredag kveld sto en motstander det er knyttet store forventninger til i fremtiden på motsatt banehalvdel i kvartfinalen. Spanske Carlos Alcaraz, bare 17 år gammel, omtales gjerne som «den nye Nadal», med referanse til 34-åringen som har dominert i tennistoppen siden slutten av tenårene.

Alcaraz, 133 på rankingen, hadde imponert på sin vei til kvartfinalen, og blant annet slått den spanske veteranen og tidligere topp 10-spilleren Feliciano Lopez.

Forferdelig start

Ruud fikk en verst mulig start på kvartfinalen da Alcaraz kjapt gikk opp i en 3-0-ledelse. Etter sjokkåpningen der spanjolen brøt Ruuds to første servegame, brøt nordmannen tilbake og halte også i land sitt første servegame til 3-2. Men så skrudde 17-åringen opp tempoet igjen og tok tre raske game og sikret seg med det første sett overbevisende 6-2.

Starten på det andre settet skulle bli langt bedre enn det første for Ruud, og spillerne fulgte hverandre til 3-3. Men igjen sa det stopp i Snarøya-spillerens serve, og det spanske talentet fikk muligheten til å bryte 4-3, og gjorde det på første forsøk.

Ruud svarte tilbake og utlignet til 4-4. Det hjalp imidlertid ikke mye ettersom spanjolen nok en gang brøt 22-åringens serve, det femte servegamet Ruud ble brutt i denne kvelden. På 5-4 kunne dermed Alcaraz serve inn kampen. På sin andre matchball sikret han seieren, og sin første semifinale på ATP-nivået.

Kampen varte i snaue én time og 20 minutter.

Neste stopp for Ruud, blir Masters 1000-turneringen i Monte Carlo neste uke, der de aller fleste av toppspillerne stiller til start.

Før turneringen i Spania, spilte Ruud sin siste turnering i Acapulco i Mexico i midten av mars der han måtte trekke seg før kvartfinalen mot nummer tre i verden, Alexander Zverev, med en håndleddskade.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.