Skip to main content

Casper Ruud tapte – men hylles av motstanderen

Casper Ruud hylles av motstanderen etter semifinale i ATP-turneringen Hamburg Open. Nå venter French Open for 21-åringen.

Casper Ruud hylles av motstanderen etter semifinale i ATP-turneringen Hamburg Open. Nå venter French Open for 21-åringen. 

Foto: Trine Jødal

Casper Ruud var aldri i nærheten mot Andrej Rublev, men russeren lot seg imponere av Snarøya-spilleren. 

Casper Ruud – Andrej Rublev: 0–2 (4–6, 2-6)

Casper Ruud har vært i sitt livs form denne høsten, men i semifinalen av Hamburg Open ble russiske Andrej Rublev flere hakk for store for 21-åringen fra Snarøya i Bærum. 

– Man kan si at Rublev har vært den beste spilleren på banen i dag, uttalte eurosport-kommentatoren da Andrej Rublev gikk opp til 2-5-ledelse i kampens siste sett mot Casper Ruud.

Det er Ruuds andre semifinaletap på under én uke, forrige søndag tapte han mot Djokovic i to strake sett. I dag ble fasiten den samme mot verdens 14. beste spiller Andrej Rublev. 

Hylles

Selv om Ruud aldri var i nærheten av Rublev, var det en tydelig imponert russer etter kampen. 

– Casper (Ruud red.anm.) hadde en utrolig turnering denne uken og en utrolig turnering forrige uke, hvor han imponerte mot Djokovic. Han spiller på et høyt nivå nå og jeg ønsker han lykke til i French Open, forteller 14. rankede Rublev til ATP etter kampen. 

Allerede om noen få dager starter grussesongens store begivenhet for Casper Ruud, når Grand Slam-turneringen French Open står for tur. 

I fjor røk han i tredje runde mot tennislegenden Roger Federer, men 21-åringen har vist strålende form i oppkjøringen til storturneringen. 

Brutt tidlig

Allerede i sitt andre servegame ble Ruud brutt av den russiske 22-åringen. Russeren så seg aldri tilbake og viste frem et imponerende returspill hver gang Ruud hadde serve. 

Ruud fikk utlignet i første sett til 3–3 i game, men herfra og ut var Rublev aldri truet og ledet resten av semifinalen. 

I siste sett var det en total dominans tidlig fra Rublev, som gikk opp i en 3-0-ledelse mot Ruud. Til slutt endte det hele 6–2 i favør russeren. 

Følg kampen live her:

2-6: Så avgjør Rublev kampen og er videre til finalen. Avgjør det hele med en solid vinner. Dermed er Hamburg-eventyret over for Ruud. En klart bedre russer i dag, spesielt på returspillet. 

2-5: Så kan Rublev avgjøre matchen i neste game. Bryter Ruud nok en gang og dermed henger Snarøya-guttens finalehåp i en tynn tråd. 

2-4: Rublev svarer Ruuds poengrekke med leken tennis. Slår noen helt sinnssyke vinnere hvor Ruud er helt utspilt. Ruud ikke i nærheten av å ta poeng i russerens servegame. 

2-3: Må undertegnede bite i seg ordene fra to game siden? Ruud taper ikke ett eneste poeng i eget servegame og er tilbake i kampen. 

1-3: Casper Ruud svarer øyeblikkelig! Bryter russiske Rublev i neste game når russeren leverer to dobbeltfeil på rad. 

0-3: Nå ser det fryktelig mørkt ut for Casper Ruud! Blir nok en gang brutt i egen serve Ruud. Dette lukter russisk kaviar lang vei!

0-2: Ruud hadde alle muligheter til å bryte russeren rett tilbake. Har gameball, men tre feilslag på gamets tre siste baller ga Rublev gamet. 

0-1: Marerittåpning på andre settet for Ruud! Blir brutt nok en gang i eget servegame av Rublev. Snarøya-gutten ledet 30-0, men russeren snudde det hele og vant gamet. 

Første sett: 

4-6: Rublev servet meget bra og hadde ingen vanskeligheter i settets siste game. Ruud var ikke i nærheten av et poeng i gamet. 

4-5: Ruud henger fortsatt med i kampen. Ledet gamet 40–0 og holdt serven sin med god margin. Nå har Rublev det første settet i sine egne hender. 

3-5: Ruud hadde en gyllen mulighet til å bryte Rublevs servegame, men 21-åringen klarte ikke utnytte de to breakballene og med et serveess avsluttet Rublev gamet med stil. 

3-4: I eget servegame er Ruud slurvete. Slår to dårlige slag, som gir Rublev enkle poeng, men vinner-slaget til Rublev på gamets siste ball er det høy klasse over. Dermed er Russeren tilbake i føringen av kampen i det 22-åringen overtar serven. 

3-3: Ruud er tilbake i kampen og det til Rublevs store forbannelse! Russeren skyter ballen i ren frustrasjon etter gamet. Høy temperatur i Hamburg nå. Ruud varter opp med vanvittig tennis for øyeblikket! 

Ruud fortsetter diskusjonen med dommer etter gamet er ferdig. Spørs hvor lurt det er av 21-åringen. 

2-3: Ruud står lenge og diskuterer med dommer om gamets andre ball er inne eller ikke. Dommer mener ballen er ute, det er ikke Ruud enig i. Til tross en tidlig 0-30-ledelse til Rublev, klarer Ruud å snu gamet. I deuce er det fryktelig jevnt mellom de to spillerne, men Ruud tar gamet til slutt med et par strålende slag. 

1-3: Ruud varter opp med et par strålende slag, men det er ikke nok mot solide Rublev. Server solid og vinner sitt eget servegame. Nå har Ruud en stor jobb foran seg!

1-2: Så vinner Rublev servegamet til Ruud! Russeren tvinger 21-åringen til deuce og der er Rublev sterkest. En kontant volley sender verdens 14. beste spiller i føringen. 

1-1: Russeren server godt, men Ruud varter opp med flere vanvittige forehandslag. Viser til tider glimrende ferdigheter snarøya-gutten og tvinger Rublev ut i deuce. Der er russeren sterkest og vinner gamet. 

1-0: Ruud åpner eget servegame med å ligge under 0–30 mot russeren. Snarøya-spilleren snur den ruskete starten og vinner til slutt det jevne gamet etter en god forehand. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.